K.I. SAMEN EERSTE FOKKERIJORGANISATIE DIE MENGSPERMA PRODUCEERT IN NEDERLAND

TRIMIX zorgt voor 3-4% hogere bevruchtingskans
Het gebruik van mengsperma is inmiddels in toenemend aantal landen gemeengoed geworden vanwege de betere bevruchting. Meerdere internationale onderzoeken tonen onafhankelijk van elkaar aan dat mengsperma beter bevrucht dan sperma van de afzonderlijke stieren. Sinds 21 april 2021 is de productie van mengsperma ook in Nederland toegestaan. K.I. SAMEN is de eerste fokkerijorganisatie die mengsperma in Nederland produceert. Het mengsperma wordt onder de naam TRIMIX op de markt gebracht.
TRI MIX LOGO.jpg

 

Meer behoefte naar een grotere zekerheid van dracht
De vruchtbaarheid wordt steeds belangrijker in de (vlees)veehouderij en rendementen staan onder druk. De kans op de eerste keer dracht moet omhoog op een bedrijf om het rendementsvoordeel te realiseren. Door het mengen van sperma ontstaat er een strijd tussen de spermacellen waardoor de bevruchtingskans toeneemt met 3 tot 4 procent. 
 
Gerard Scheepens: “We zien het bewijs in de praktijk – ondersteund door onafhankelijke internationale wetenschappelijke onderzoeken – en zodra dit mocht binnen de Nederlandse wetgeving zijn we direct met de productie gestart. Naast de diverse onderzoeken waaruit blijkt dat mengsperma beter bevrucht, zien we het resultaat direct terug in ons eigen lab.”
“We selecteren al jaren speciaal op gemakkelijke geboortes en korte draagtijd. We richten ons op de meerwaarde voor de veehouder- in de stal en zo ook in zijn portemonnee- door de verhoogde kans op dracht, geboortegemak en kortere draagtijd ten opzichte van het ander Nederlands fokprogramma. Door de toevoeging van TRIMIX -productlijnnaam van het mengsperma- in ons aanbod, vergroten we nog meer de zekerheid van dracht voor het Belgische Witblauw segment”.
 
TRIMIX onderdeel van het meest efficiënte fokprogramma BWB-gebruikskruising
K.I. SAMEN heeft een zeer groot aanbod Belgisch Wit Blauw gebruikskruisingsstieren uit de bekende en door de fokkerij erkende stallen. “Dit is het meest efficiënte fokprogramma BWB-gebruikskruising van Nederland wat je in de praktijk en ook in euro’s kunt zien; veehouders die tevens kiezen voor TRIMIX, kiezen bewust voor een bewezen 3-4% hogere score op bevruchting en het daarbij horende rendement. Bovendien kan een veehouder kiezen voor gesekst sperma voor een extra waarde optimalisatie.”
 
Klik voor meer informatie op:
 
TRIMIX easy

 

Ga naar het overzicht