K.I. SAMEN BLIJFT IEDEREEN VERBAZEN!

Zoals te verwachten blijft Big Malki iedereen verbazen met zijn kwaliteiten. Inmiddels stuwen zijn dochters in de derde lijst zijn productie-index tot ongekende hoogte. Dit zien wij ook terug in de gerealiseerde 305 dagen producties van zijn dochters. Ook nu weet hij zijn exterieur nog verder te verbeteren naar een onwaarschijnlijke score van 113. Ook VVH Repairman, die een geweldige groep toonde in Hardenberg, verbetert zich in melk, vet- en eiwitgehalte en levensduur. Een stier, die zijn naam eer aan doet. Hij repareert koeien, maakt ze beter en is ook nog eens pinkenstier. 
06416-Dochtergroep Repairman Hardenberg.jpg
Dochtergroep VVH Repairman, Hardenberg 2018

Maar de grootste verrassing is de nieuwe nummer 1 van Nederland, waarmee wij Cogent van harte willen feliciteren: Cogent Supershot. Ook al was hij als genomics stier in Nederland nooit de hoogste; nu is hij dat wel. De dochters in de tweede lijst, als ook zijn eerste dochter in de derde lijst, laten een verdere stijging in productie zien. Hierdoor weet hij zijn productie nog verder te verbeteren met geweldige secundaire kenmerken en goed exterieur.
 
Bij roodbont is Gruthuus Manhattan uit de schaduw van Malando getreden. Hij scoort met 1.000 kg melk en plus 0,17 eiwit en al vijfde kalfs dochters en ook nog eens 107 exterieur zeer goed. Daarbij beschikt hij ook over de A2A2 variant en BB kappa caseïne. 
05503-elza 33.jpg
Elza 33 (v. Manhattan) Eig.: Bardoel V.O.F., Ravenstein-Deursen

Debuterend is Keur Tristan Red Pp en natuurlijk ook Batenburg Geronimo rf. Een roodfactor Maik zoon die een gigantische plas melk vererft en ijzersterke koeien maakt. Geronimo rf dochters worden door de veehouders omschreven als makkelijke koeien, die veel melk in de tank leveren; probleemloos!

Bij Belgische Wit-Blauwe gebruikskruisingsstieren doet K.I. SAMEN weer opvallend goede dingen. Dino van de Graashook debuteert met een geboortegemak van 125 en een draagtijd van 96. Ook Eltin van Maris verbetert bij het toenemend informatie zijn geboortegemak en wij verwachten dat dit nog wel een paar draaien zal aanhouden. Momenteel beschikt K.I. SAMEN over een dozijn geteste gebruikskruisingsstieren en ook nog een aantal jonge toekomst gebruikskruisingsstieren.
06298-dino.jpg
Dino van de Graashook
Ga naar het overzicht