BETER DOOR VOOR!

Huntje Holstein Red River hoogste dochtergeteste nieuwkomer

Beter vind je in de stallen door fokkerij voor de praktijk!

De hoogste dochtergeteste stier voor het roodbontsegment is de nieuwkomer Huntje Holstein Red RiverDe Riverboy zoon uit een Fraiko moeder laat een ruime plas melk zien met neutrale gehalte vererving. Het exterieur van zijn dochters is zeer goed en zal ook in de cijfers nog verder verbeteren. De dochters zijn voorzien van goed aangehechte uiers en gaan over iets krommere benen die goed gebruikt worden. De Red River dochters scoren goed voor vruchtbaarheid (105) en voor celgetal (110). Dit geeft aan dat het hele gezonde en probleemloze dieren zijn. Neem daarbij de outcrossafstamming uit deze Anemoonlijn wat van hem een niet te missen stier maakt.

Foto: Huntje Holstein Red River

Naam

DG RH Alphaman weet zich deze indexdraai verder te verbeteren. Zo stijgt de Aikman zoon verder in de melk met positieve gehaltes. De dochters zijn niet te groot maar voorzien van enorme ruimte in zijn voorhand en middenhand. De uiers zijn prima aangehecht waarbij zijn langere spenen zeer positief wordt ervaren. Ook op het gebied van secondaire kenmerken scoort hij bijzonder goed met celgetal (109), vruchtbaarheid (104) en als klap op de vuurpijl is hij ook nog eens pinkenstier.

De stier D’n Driehoek Red Devil Pp weet zich wederom goed te handhaven deze indexdraai, de Timeless zoon weet zich, naast een mooie plas melk, te onderscheiding op bepaalde belangrijke kenmerken zo vererft hij beste kruizen in de koeien, de uiers zijn van prima niveau en op secondair gebied weet hij te excelleren op het gebied van klauwgezondheid. 

Grashoek Conqueror P laat een verervingspatroon zien wat zich het best laat omschrijven als probleemloze krachtpatsers. Conqueror P dochters produceren prima met mooie breedte maten in het lichaam. Ze zijn voorzien van solide uiers en ze stappen vlot door de stallen. Ook op secondaire gebied zien we dat hij positief scoort voor zowel vruchtbaarheid, celgetal en klauwgezondheid.

 

Zwartbont acteert op hoog stabiel niveau

VVH Boobytrap de Bookem zoon laat wederom een stijging zien in zijn index. Deze pinkenstier laat een mooie productie index zien met positieve gehaltes. Zijn vaarzen zijn ondergemiddeld qua hoogtemaat wat als zeer positief wordt ervaren in de fokkerijwereld waar veel koeien te groot zijn. Daarbij zijn ze bovengemiddeld voor voorhand. De uier en benen vererving is van een goed niveau waarbij zijn speenlengte van 112 zeer positief opvalt in de tijd dat de spenen in de populatie steeds korter worden.

De tweede Bookem zoon die wij onder de aandacht willen brengen is de stier Hoekland Bono. De Bono dochters kenmerken zich als zeer jeugdige vaarzen die tijdens de lactatie er mooi in groeien. Op zowel het gebied van de uier en benen vererving weet Bono zich te verbeteren. Deze pinkenstier weet ook op de secondaire getallen best te scoren.

Natuurlijk kunnen we Supershot niet vergeten. Een stier, die al jarenlang in de top van alle wereldwijde rankings staat, weet een geweldig grote melkplas te combineren met een geweldige vruchtbaarheid. Een bijkomend voordeel van zijn dochters is, dat ze lang blijven lopen op de bedrijven waar hij ingezet is.

De stier Big Malki ontwikkelt zich door de jaren heen als de stier die super melkkoeien geeft en waarbij de koeien ieder jaar beter worden. Opvallend is dat Malki met een relatieve oude afstamming nog altijd in de top van het exterieursegment staat. Wij zijn de KI-organisatie die de resultaten het liefste in de praktijk terugzien en dit is bij Big Malki zeker het geval. Als je bedenkt dat de teller voor excellente koeien vanuit de proefperiode op dit moment op 9 staat belooft dit nog veel voor de toekomst.

Ga naar het overzicht