TOEKOMSTSTIER NIJKAMP RODNEY

Voor wie op zoek is naar top exterieur is bij de stier Nijkamp Rodney (Julandy x Acme x Fidelity) aan het juiste adres. Met name op uiergebied (de volgende generatie’s stieren zijn de topuierverervers Talent en Tulip) zal deze best ontwikkelde stier sterke verbeteringen aanbrengen. Op productiegebied spreekt het eiwit tot de verbeelding.

Klik hier voor meer informatie

Bovenstaande kenmerken zijn niet alleen de specifieke eigenschappen van Rodney’s moederlijn (de Ria’s), doch ook die van vader Julandy. Andy-zoon Julandy heeft, naast de eerder genoemde beste uiers en hoog eiwit, ook een flinke ontwikkeling en veel melk in zijn assortiment. Bovenal beschikken zijn dochters over een fraai type en goede benen, resulterend in al meerdere kampioenskoeien.
 
Als we het over kampioenskoeien hebben moeten we Tulip-dochter Ria 27 zeker ook noemen.  Deze met 92 punten ingeschreven koe (de betovergrootmoeder van Rodney) nam o.a. maar liefst 3 keer deel aan de NRM en produceerde daarnaast ook nog 70.000 kg melk. Via haar Talent-dochter Ria 66 (AB 86, de overgrootmoeder van Rodney en goed voor een levensproductie van 60.000 kg melk) komen we bij Ria 84. Deze grootmoeder van Rodney weet een goede productie te combineren met torenhoge gehalten en een allround top exterieur. Haar dochter Ria 88, de moeder van Rodney, is van hetzelfde laken een pak. Ook zij is ingeschreven met 88 punten voor algemeen voorkomen en heeft t.o.v. haar moeder Ria 84 zelfs nog hogere eiwitgehalten.
Ga naar het overzicht