PRAKTISCHE KOEIEN VOOR RENDEMENT IN DE STAL

Big Malki bevestigt zijn naam als meest indrukwekkende zoon van Hoekland Maik. Malki laat door de jaren heen een constant stijgende lijn zien als de stier die super melkkoeien geeft en waarbij het groeiend aantal dochters ook ieder jaar doorontwikkelt met inmiddels al 11 excellente dochters uit de proefperiode tot resultaat. Koeien waar een boer blij van wordt. En dat is de fokkerijvisie van K.I. SAMEN; zorgen voor gemakkelijke, gezonde en praktische melkkoeien in de stal die veel melk geven!

K.I. SAMEN heeft nog conventioneel sperma van de topper Supershot, een bewezen stier die al jarenlang in de top van de wereldwijde ranking staat. De dochters blijven lang lopen op de bedrijven waar hij ingezet is en weten een geweldig grote melkplas te combineren met een zeer goede vruchtbaarheid.

Vroege start van een aanstormend talent

De kleinzoon van Big Malki VDR Slash (Balu x Malki x Minos) staat door de moederlijn Sandra 2 als een gehaltenvererver te boek in combinatie met veel melk. In een recente reportage roemde de veehouder het gemak waarmee de Malkidochter - Sandra 2 - gehalterijke melk geeft en hij is een goede bevruchter. We zien in de praktijk mooie resultaten van de dochters van Slash en we verwachten een flinke stijging in de cijfers. Hij is uitermate geschikt voor het gebruik op pinken en bezit zowel de BB-variant als de A2/A2-variant voor de twee verschillende caseïne.

Huntje Holstein Red River overtreft verwachting

De in december geclassificeerde hoogste dochter geteste nieuwkomer Huntje Holstein Red River heeft zijn productiecijfers weten te verbeteren. De Riverboy-zoon uit een Fraiko moeder laat een ruime plas melk zien met neutrale gehaltenvererving. Het exterieur van zijn dochters is zeer goed. De Red River-dochters scoren uitmuntend voor uiergezondheid (107) en vruchtbaarheid (103). Dit geeft aan dat het gezonde en probleemloze dieren zijn. Voeg daar de outcrossafstamming uit de Anemoonlijn aan toe wat van hem een niet te missen stier maakt.

Wederom uitbreiding van het Belgische Witblauw gebruikskruisingsprogramma

K.I. SAMEN kent het grootste Belgische Witblauw gebruikskruisingsprogramma en breidt deze nog verder uit met de komst van twee nieuwe fokstieren, namelijk Rowan van Maris en Jaap 2 van de PlashoeveDe nummer 1 positie voor zowel geboortegemak en draagtijd bij de Belgische Witblauw gebruikskruisingsstieren is voor Bruno van de Plashoeve. Hij is bovendien zowel mannelijk als vrouwelijk gesekst beschikbaar. Ook Dino van de Graashoek staat in de top 5 voor geboortegemak. Het totale programma bedraagt inmiddels bijna 25 BWB-stieren speciaal voor de gebruikskruising geselecteerd.

Ga naar het overzicht