ROBIN RED COGENTSTIER VAN DE MAAND SEPTEMBER

Elke maand schenken we aandacht aan een stier van Cogent. Deze maand is dat Koepon OH Robin Red.
De in Nederland geboren en bij Cogent gestationeerde Koepon OH Robin Red (Rubels x Salvatore x Rubicon) heeft een voor de roodbont populatie frisse bloedvoering. Daarbij is hij afkomstig uit één van de populairste koefamilie’s van dit moment en heeft hij een absolute alleskunner als moeder. Zijn verwachtingwaarden zijn dan ook hoog voor zowel productie als exterieur (met o.a. iets krommere benen zijaanzicht en wat langere spenen).
07046-Koepon Robin Red-web.jpg

 

Eén van de bronnen met een wat andere bloedvoering is zijn vader Rubels. Deze roodbonte zoon van roodfactor stier Endco Argo is wereldwijd gebruikt als stiervader. De secundaire kenmerken zijn van een goed niveau en ook het productie vermogen en het exterieur mogen gezien worden (met o.a. iets krommere benen en langere spenen).
 
Robin’s moederlijn heeft zijn oorsprong in de U.S.A., met de legendarische Prudence (EX 95) als grote bekende binnen de familie. Prudence is via een 90 punten Rudolph-dochter en een 88 punten Durham-dochter de overgrootmoeder van de Nederlandse Mascol Pam (AB 87). Pam vinden we in de pedigree van Robin in de 5e generatie terug. De twee koeien uit deze lijn die waarschijnlijk de grootste invloed gaan krijgen in de populatie zijn Robin’s moeder Red Range (AB 86) en zijn grootmoeder Rose (AB 89). Beide koeien hebben al meer dan 50 nakomelingen. Onder hen bevinden zich vele hoog scorende dochters en zonen, waarvan Robin er dus één is.
07048-Lakeside Ups Red Range-web.jpg
Lakeside Ups Red Range, moeder van Robin Red.

 

Ga naar het overzicht