• Open en Transparant
  • Nuchter
  • Passie
  • Vrijheid
  • Traditioneel

DE PRAKTIJK BEWIJST 'T

 

K.I. SAMEN is het grootste particuliere K.I. station in Nederland. Dankzij een nauwe samenwerking tussen de K.I. en het naastgelegen melkveebedrijf, zien wij direct de resultaten van ons fokprogramma. Zowel via ons hoofdkantoor in Nederland als via een netwerk van distributeurs, zijn wij wereldwijd actief in de verkoop van stierensperma. Waar het genetica betreft, is onze filosofie gebaseerd op bewezen praktische fokkerij. Holstein stieren maken het grootste deel uit van ons aanbod, echter bieden wij eveneens meerdere melkrassen, vleesrassen en rassen voor dubbeldoel, zoals MRIJ, Jersey en Brown Swiss. En natuurlijk niet te vergeten Belgisch Blauwe stieren voor gebruikskruising. Vee verbetering bereiken wij door per koe de best passende stier te adviseren, een selectie die verstrengeld is koefamilies, die zich in de praktijk op melkveebedrijven bewezen hebben.

 

Actueel

REPORTAGE FAM KLEEMANN

K.I. SAMEN vertegenwoordiger Uwe Allers bracht een bezoek aan Hillrich en Sandine Kleemann, die samen met hun volwassen kinderen Eimo, Mimke en Mena een melkveebedrijf in het Noord-Duitse Burhafe bij Wittmund runnen. Op het bedrijf van Kleemann GbR wordt sinds tien jaar sperma van K.I. SAMEN op grotere schaal ingezet. De afgelopen drie jaar wordt voor de perfecte match ook het aAa-systeem toegepast. Onder de oudere koeien bevinden zich dochters van onder andere Albiorix rf, Norwin en Twist. Daarnaast worden meerdere jonge dochters van Malki, Maikman en Evergreen en Repairman gemolken.  

COGENTSTIER VAN DE MAAND…

Elke maand schenken we aandacht aan een stier van Cogent. Deze maand is dat Vogue Spicy (PP). Vogue Spicy (PP) (Hotspot P x Altaspice P x Powerball P) is een homozygoot hoornloze stier (al zijn nakomelingen worden hoornloos geboren) uit de Canadese Glen Drummond Splendor-familie. Dat betekent dat Spicy (PP) een moederlijn heeft die doorspekt is met best exterieur en die ook op productie gebied de concurrentie goed aan kan. De Splendor-familie is inmiddels wijd verspreid over de wereld en overal laten ze van zich horen.

Volg ons op social media