• Open en Transparant
  • Nuchter
  • Passie
  • Vrijheid
  • Traditioneel

DE PRAKTIJK BEWIJST 'T

 

K.I. SAMEN is het grootste particuliere K.I. station in Nederland. Dankzij een nauwe samenwerking tussen de K.I. en het naastgelegen melkveebedrijf, zien wij direct de resultaten van ons fokprogramma. Zowel via ons hoofdkantoor in Nederland als via een netwerk van distributeurs, zijn wij wereldwijd actief in de verkoop van stierensperma. Waar het genetica betreft, is onze filosofie gebaseerd op bewezen praktische fokkerij. Holstein stieren maken het grootste deel uit van ons aanbod, echter bieden wij eveneens meerdere melkrassen, vleesrassen en rassen voor dubbeldoel, zoals MRIJ, Jersey en Brown Swiss. En natuurlijk niet te vergeten Belgisch Blauwe stieren voor gebruikskruising. Vee verbetering bereiken wij door per koe de best passende stier te adviseren, een selectie die verstrengeld is koefamilies, die zich in de praktijk op melkveebedrijven bewezen hebben.

 

Actueel

Stier in het vizier: Boomerang

De roodbonte Boomerang (Lucrative x O-Man x Gogo) is een stier met een gehaltenrijke afstamming (o.a. zeer hoog eiwit) en er is in zijn stamboom degelijk exterieur en een goede laatrijpheid terug te vinden. Boomerang is voorzien van het A2A2-gen voor beta caseine en is geschikte voor het gebruik op pinken. Qua bouw is Boomerang een aparte stier met een veel gevraagde aAa-code(561).

KI-SAMEN NAKOMELINGEN BEHALEN…

Tijdens de bedrijfsinspectie zijn een aantal koeien aangeboden om hun exterieurwaarden op te kunnen hogen. De koeien, klaargemaakt door Manouk Brouwer, stonden er prima bij. De inspecteurs waren dan ook onder de indruk van de koeien. Ralph Engelen met Grashoek Silke 194 (v. Malki) F89-T91-U90-B89-EX90  

Volg ons op social media