TEVREDEN INDEXDRAAI VOOR K.I. SAMEN

De stier Big MALKI laat een mooie progressie zien naarmate er meer dochters aan de melk komen. Zo heeft hij ruim 6oo dochters toegevoegd aan zijn fokwaarde wat resulteert in een stijging in productie en exterieur. Wij kunnen u melden dat er reeds 5 vaarzen met 88 punten zijn ingeschreven vanuit de proefperiode. Met als markant detail dat er maar 1 van deze vaarzen in de best gewaardeerde dochtergroep van de NRM 2017 heeft gestaan. Malki dochters zijn de zwarte parels in de stal.
Grashoek Becky 24Grashoek Becky 24 (AB 88) (v. MALKI)
Eig.: Melkveebedrijf Grashoek b.v., Grashoek
Weggelhorster ASHBURTON heeft op de beurs in Hardenberg zijn debuut gemaakt met een 6 tal dochters. De Ashburton dochters zijn goed gebouwde koeien met veel ruimte in de voorhand. Ze geven veel melk met behoud van een spiertje. Dit is ook terug te zien in de fokwaarde van Ashburton. Zowel uier als benen zijn ronduit goed. Mede door zijn andere bloedvoering (Maik x Garrison x Advance) en aAa code 513 is hij gemakkelijk te gebruiken op een groot deel van onze huidige populatie melkkoeien. 
Dtrgroep Ashburton - Hardenberg 2017Dochtergroep ASHBURTON
Hardenberg 2017 

De stieren Broeks SNOW WAVE en ENFORCER zijn beiden in het bezit van de pinkenstier status. De stier Snow Wave is een melkstier met bijna 1600 kg melk en ruim 80 kg vet en eiwit. Qua exterieur vallen zijn uiers zeer positief op.

Klara 139Klara 139 (v. SNOW WAVE) (2de kalfs)
Eig.: Vreba Melkvee B.V., Vredepeel

De stier Enforcer geeft uitgebalanceerde koeien met veel melk en een plusje voor het eiwit. In zijn onderbalk voor exterieur kunnen we zien dat hij ze niet extreem groot maakt, maar wel veel ruimte in de voorhand vererft. Daarom kun je Enforcer ook het best aanparen met koeien die de kracht missen om de productie aan te kunnen.
 
Bij roodbont kunnen wij u melden dat onze gevestigde orde met stieren als J&G MALANDO met ruim 6000 dochters aan de melk zijn fokwaarde prima op peil houdt. Zijn optreden op de NRM van dit jaar staat bij menigeen nog op het netvlies; krachtige koeien met prima uiers en beste benen. De stier Peeldijker OUTLAW blijft ook stabiel in zijn fokwaarde met een ruime plas melk, goede secundaire kengetallen waarbij de melksnelheid positief opvalt. Daarnaast vererft hij superieur beenwerk. Dit alles maakt hem bijzonder populair onder de veehouders.
 
Een oud gediende, die zich in het jonge geweld goed staande weet te houden, is Gruthuus MANHATTAN. Deze Moonlight zoon uit een Orcival moeder vererft ruim 1000 kg melk met een hele dikke plus voor eiwit. Als klap op de vuurpijl scoort deze oudere stier nog steeds hoog voor totaal exterieur, waarbij de onderdelen uiers en benen er uitspringen. Daarnaast is hij ook in het bezit van het A2/A2 gen en BB kappa caseïne, dit maakt hem uniek in zijn soort.
Elza 33Elza 33 (v. MANHATTAN) (2de kalfs)
Eig.: Bardoel V.O.F., Ravenstein-Deursen
Daar waar K.I. SAMEN de naam heeft in het veld als leverancier van zeer goede gebruikskoeien, waar de boer geld mee kan verdienen, is daar de laatste jaren zeker bijgekomen dat wij hofleverancier zijn van de gebruikskruisingsstieren die op Holstein koeien gebruikt kunnen worden. Enkele van deze stieren met hoge betrouwbaarheid voor geboortegemak, waardoor zij zeer geschikt zijn voor gebruikskruising, zijn onder andere:
 
MENNO van de Plashoeve is een stier die mooi ontwikkelde blauwe kalveren geeft en die makkelijk geboren worden. Dit komt mede door de korte draagtijd. 
 
De stier ALFA van de Plashoeve geeft eveneens goede gespierde kalveren die de eerste weken goed doorgroeien, dit is mede te danken aan hun drinkvermogen. Resultaten uit de praktijk laten tevens zien dat hij ruim bovengemiddeld scoort voor bevruchting.
 
Als laatste willen wij BRUNO van de Plashoeve onder de aandacht brengen. Bruno debuteert deze indexdraai met een score van 130 voor geboortegemak waardoor het erop lijkt dat hij mogelijk geschikt is voor het gebruik op pinken.
Menno36959  MENNO van de Plashoeve

 

Ga naar het overzicht