HOOGTEPUNTEN 2017

2017 gaat voor veel melkveehouders de boeken in als het jaar van het fosfaatreductieplan. Tevens is het het jaar van de betere melkprijs. K.I. SAMEN had zo haar eigen markante gebeurtenissen het afgelopen jaar. Graag laten we een aantal hoogtepunten nog eens de revue passeren.
 
Beste dochtergroep NRM
Het enorme succes van onze dochtergroepen op de NRM, maakte de beurs voor ons absoluut geslaagd. Van zowel de dochtergroep van Big MALKI (met uniformiteit als direct opvallende troef), als de dochtergroep van J&G MALANDO (naast bewondering voor benen, uiers, conditie en uitstraling ook zeer positieve beoordeling van productiecijfers), werd gezegd: dit is wat de fokkerij wereldwijd nodig heeft! De dochters van Big Malki werden zelfs beoordeeld als de beste dochtergroep op de NRM: http://www.ki-samen.nl/nl/nieuws/2017/08/big-malki-beste-dochtergroep-op-de-nrm-volgens-de-experts-van-het-melkvee-magazine  En daar zijn we trots op!
 
Gewonnen rechtszaak 
Na jarenlang, in samenwerking met de NVO en andere belanghebbenden, te hebben aangedrongen op een onafhankelijk stamboek, gescheiden van commercie en daarmee een eerlijke markt voor alle partijen, sprak de rechter zich uit. Het RVO moest de erkenning van CRV als stamboekhouder herzien. http://www.ki-samen.nl/nl/nieuws/2017/10/uitspraak-bodemprocedure-k.i.-samen-vs.-rvo
Helaas heeft het RVO desondanks een onzorgvuldig gemotiveerd en onjuist besluit genomen, waar K.I. SAMEN zich niet bij zal neerleggen. Deze zaak krijgt nog een staart in 2018.
 
Export naar Japan
Tevens kunnen wij u melden dat wij in 2017 de eerste rieten geëxporteerd hebben naar Japan, een voor K.I. SAMEN nieuwe afzetmarkt. Wij verwachten in de loop van dit jaar hier een verdere uitbreiding van de verkoop te realiseren.
 
Veel lof voor Ashburton dochtergroep in Hardenberg
Onze deelname aan ‘Kijk op de Koe’ had niet beter kunnen uitpakken. Daar liet K.I. SAMEN een groep fraaie dochters zien van stier Weggelhorster ASHBURTON, die door de bezoekers alom geprezen werden.
 
Hoge scores Fokmonitor
De resultaten uit de Fokmonitor deden ons bedrijf en al onze medewerkers werkelijk deugd. Want K.I. SAMEN is geliefd bij vele melkveehouders, zo vertellen de scores ons. Op aspecten als klantvriendelijkheid en prijs/rendement én constantheid van het fokmateriaal presteren wij bovengemiddeld. Tevens waardeert men onze betrouwbaarheid en het nakomen van afspraken. http://www.ki-samen.nl/nl/nieuws/2017/05/fokmonitor-2017-samen-scoort
 
En nu is het tijd om weer vooruit te blikken naar het jaar dat voor ons ligt. Een tijd waarin stieren met hoge TIP index veel beter blijken te zijn voor de praktische veehouder dan de NVI index, zeker gelet op de komst van de fosfaatrechten. K.I. SAMEN biedt een brede keus aan functionele, betrouwbare stieren en toekomststieren. Voor ons complete aanbod kunt u terecht op http://www.ki-samen.nl/nl/stier/rassen, m.b.v. onze zoekmodule vindt u snel alle data van de best passende stier voor uw koeien.

 

Ga naar het overzicht