FARMERS WISH INTRODUCEERT EERSTE STIER UIT DE UNIEKE AFRA FAMILIE: FAWI OLBIA

De moederlijn van FaWi OLBIA zijn de Afra’s van de familie Lansbergen uit Egmond aan de Hoef. Deze familie wist vijf generaties achter elkaar 100.000 kilo melk of meer levensproductie te halen. Duurzaamheid, probleemloosheid en een geweldig doorzettingsvermogen liggen ten grondslag aan het succes van de Afra’s. 
 
Het verhaal van de Afra’s begint met Topsdochter Afra 17. Met speels gemak maakte zij de 10.000 kg vet en eiwit vol. Deze koe gaf in combinatie met Celsius Afra 31. Deze koe kreeg 86 Punten algemeen voorkomen en wist ook de mijlpaal  van 10.000 kilo vet en eiwit te slechten. De derde in rij met deze geweldige levensproductie was 87 punten Cashdochter Afra 38. Haar Addison dochter Afra 48 moest helaas na zes lijsten en ruim 110.000 liter het bedrijf in Egmond verlaten.
 
De grootmoeder van FaWi Olbia is Afra 60. Deze Dustin dochter kreeg als vaars 83 punten toegekend van de inspecteur. Echter ook hier weer bleek dat de mooiste vaarzen met de hoogste punten niet altijd de meest commerciële vaarzen zijn. Als derdekalfs liet Ton haar overkeuren en kreeg ze 88 punten algemeen voorkomen. Dat ze zelfs daarna nog mooier en beter werd, getuigt haar levensproductie van bijna 113.000 liter. Daarmee werd Afra 60 de vijfde generatie op rij die 100.000 liter gaf. Voor zover bekend, is dit een unieke prestatie in Nederland. Een prestatie die getuigt van fokkracht en kwaliteit in de koefamlie. Deze consistentie maakte de toch al bestaande aandacht voor de Afra’s alleen maar groter.
 
De moeder van FaWi Olbia, Afra 128 een 86 punten Roumare dochter omschrijft Ton Lansbergen als een ras melkkoe. Ze is net als haar volle zus, Afra 130, een echte Afra. Ze is nu in haar vijfde lactatie en aan het eind van de vierde lactatie was haar levensproductie 56.952. Ze groeit net als de rest van haar familie door tot een sterke robuuste koe. Gezien haar ontwikkeling, kracht en productie is het goed mogelijk dat Afra 128, de zesde generatie 100.000 liter koe wordt. Een prestatie die aantoont dat de kwaliteit in de Afra’s verankerd is. De Afra’s zijn zonder uitzondering goede koeien en dat is wat FaWi graag ziet in een koefamilie. 
 
FaWi Olbia zelf heeft alles wat Farmers Wish graag in een goede stier zit. Het begint bij een koefamilie die zich onderscheidt in de praktijk op het gebied van probleemloosheid, duurzaamheid, vruchtbaarheid en productie. Vader Big Spell voegt gehalten toe aan de Afra familie. Zijn aAa 462513 en het feit dat hij een originele afstamming heeft, maakt FaWi Olbia tot een goede keus.
Afra 60Afra 60, grootmoeder van FaWi Olbia Afra 60 met Ton LansbergenTon Lansbergen met Afra 60

 

Ga naar het overzicht