WITRIKKEN ALLEEN IN DUITSLAND GEEN HOLSTEIN!

Door het geweldige succes van de witrik stier MURPHY in de Duitse markt heeft het Holstein stamboek besloten om Murphy nakomelingen met een witrik aftekening als kruisingsdier te registreren. Een bonte Murphy wordt wel geregistreerd als Holstein, echter een Witrik Murphy wordt niet meer ingeschreven in het stamboek omdat witrik als vleesras wordt gezien. 
 
Het wordt helaas nog erger dan dit. Nieuwe witrik stieren, waaronder bijvoorbeeld LINEDANCER Pp - een hoonloze witrik MALKI zoon -  krijgen überhaupt geen registratie meer en mogen niet meer gebruikt worden. 
 
In Amerika en Canada evenals alle andere landen van de wereld zijn witrik Holsteins erkend, alleen Duitsland doet uit concurrentie overwegingen moeilijk. Het vakblad Top Agrar schreef er een helder artikel over: https://www.topagrar.com/news/Rind-Rindernews-Weissruecken-sind-keine-Holsteins-9317205.html
Foto nieuw Weissrucken sind kein Holsteins!.jpg
Momenteel zijn er de nodige veehouders die vraagtekens zetten bij het handelen van het Holstein stamboek van Duitsland.
 
Het is niet in het belang van veehouders dat 100% Holstein stieren niet erkend worden vanwege een kleuraftekening. K.I. SAMEN probeert er alles aan te doen om de registratie van 100% Holstein stieren met een witrik aftekening gewoon weer geregistreerd te krijgen.
Naam36880  MURPHY 06151-Linedancer Pp.jpg361080 LINEDANCER Pp

 

Ga naar het overzicht