305 DAGEN PRODUCTIES, DE FEITEN OP EEN RIJTJE

Wederom publiceert K.I. SAMEN de gerealiseerde 305 dagen producties van de stieren waarvan dochters in de melkcontrole zitten. Deze producties zijn allemaal gemiddeld op 305 dagen en deze publiceren wij elk jaar. 
 
Dit jaar is het leuk om te kunnen melden dat wij de eerste stier hebben, die met zijn dochters in de derde lijst over de 11.000 kg melk gemiddeld gaat. Natuurlijk laat zich dat wel raden want dat is Big MALKI, weliswaar nog maar met 17 dochters maar hij zit wel met 11.259 kg melk erg hoog. Het unieke aan zijn melkvererving is de stijging van de productie over de lactaties heen. Van eerste naar tweede lijst stijgt hij meer dan 1700 kg melk en van tweede naar derde meer dan 1500 kg melk, waarmee hij een nieuwe standaard zet. 
 
Van alle stieren met meer dan 50 dochters in de 5de lijst staat NORWIN rf op hoogste productiegemiddelde van allemaal. Hij weet elk jaar de gemiddelde productie van zijn dochters te laten stijgen. Bij roodbont zijn dochters van TIMELESS de grootste melkproducenten, ze scoren in de derde lijst bijna 10.500 gemiddeld. De roodbonte stieren staan gemiddeld iets lager dan de zwartbonte stieren, maar die staan op hun beurt weer hoger dan de MRY stieren. Echter de MRY stieren scoren veel beter met de gehalten. 
 
U kunt de hele lijst hier downloaden. Ook kunt u hem bestellen bij uw fokkerij adviseur of stuur een mailtje naar het kantoor (ki@ki-samen.nl) of bel met ons 077-3586789. K.I. SAMEN is er voor u!
Malki
Big Malki: de eerste stier die met zijn dochters in de derde lijst over de 11.000 kg gemiddeld gaat.

 

Ga naar het overzicht