NIEUWE CIJFERS BELGISCH WITBLAUW VOOR GEBRUIKSKRUISING

Ook deze keer komt er weer een nieuwe topper bij de uitgebreide selectie van gebruikskruisingsstieren; DINO van de GRAASHOOK. Met meer dan 10 geteste stieren en meerdere stieren in test of in opfok, weet K.I. SAMEN een sterk en breed programma te presenteren waarvan iedereen met vertrouwen gebruik van kan maken. Daarbij komt ook nog eens dat alle rietjes 20 miljoen zaadcellen bevatten bij, die getest zijn of worden bij K.I. SAMEN. 

K.I. SAMEN heeft het grootste Nederlandse kruisingsprogramma. De BWB stieren vormen het grootste onderdeel van alle rassen bij de gebruikskruising en daarnaast onderzoeken wij ook andere rassen op mogelijke geschiktheid voor gebruikskruising. Hieronder vindt u een overzicht met de nieuwe cijfers van de stieren die nog lichtere geboortes geven.
 
  Geboortegemak (N) Draagtijd
BRUNO van de PLASHOEVE 130     (+2) 86
DINO van de GRAASHOOK        125     (Nieuw!) 96
NOUD van de PLASHOEVE 124     (-1) 93
MENNO van de PLASHOEVE    124     (+3) 91
DORUS van de PLASHOEVE 120     (+0) 99
BOB van de PLASHOEVE      120     (+1) 92
REIN van BOSZICHT    119     (+2) 94
LUCAS van BOSZICHT    117     (+2) 95
ELANCHER van de SIMONSHOEK 115     (+2) 93
ELTIN van MARIS   109     (+4) 96
OKKO van 't ZANDEIND 108     (+0) 98

 

En de stieren, die op cijfers wachten zijn:
ALFA 2 – Volle broer van ALFA!
SHAUN – een Noud uit een David moeder (2x gebruikskruisingsstieren) uit de Boszicht lijn.
SENCO – een luxere stier met korte draagtijd voor luxere kalveren.
 
Stijging van geboortegemak van K.I. SAMEN Belgisch Witblauwstieren
DINO van de GRAASHOOK komt met zijn de eerste cijfers heel mooi binnen. Hij laat een hoog geboortegemak zien en is hiermee een Belgisch Witblauw stier die voor gebruikskruising heel goed toepasbaar is.
 
ELANCHER en ELTIN zijn de cijfers verder verbeterd, waarbij ELTIN flink stijgt ondanks een slechts lichte stijging in betrouwbaarheid. De verwachting is dat hij nog verder zijn cijfers zal verbeteren op basis van de informatie uit de praktijk. 
 
Laat u adviseren door onze fokkerijadviseurs of stuur een mailtje of bel met kantoor en wij proberen u gedegen en nuttig advies te geven, waarmee u verder kunt.  
06298-dino.jpg
Dino van de Graashook
Ga naar het overzicht