K.I. SAMEN NAKOMELINGEN SCOREN BEST OP DE WINTERSHOW ASTEN-HEUSDEN

Tijdens de drukbezochte Wintershow op zaterdag 9 maart j.l. in Asten-Heusden met goed gevulde rubrieken wisten meerdere K.I. SAMEN-nakomelingen zich in de kijker te plaatsen. Zo wist Grashoek Silke 194 een BIG MALKI dochter, vanuit een 1B positie in het ochtend gedeelte, in de kampioenskeuring de 1a achter haar te laten om vervolgens met de eervolle vermelding er vandoor te gaan. 
Foto Grashoek Silke 194 - Wintershow Asten.jpg
Grashoek Silke 194 (v. Malki). Eig.: Melkveebedrijf Grashoek b.v., Grashoek
 
Bij de oudere koeien zwartbont waren het twee koeien die voor de titel gingen, beide met een K.I. SAMEN-afstamming, namelijk STOUWDAMSHOF TEUS dochter Moerhoeve Gonda 195 en THE VOICE dochter Dijkstar Lies 24. De jury liet de compleetheid van bouw de hardheid van de koe en de afwerking in het uier de doorslag geven. Net zoals voorgaand jaar was de winst voor The Voice dochter Dijkstar Lies 24 van de Fam. Bongers te Egchel. 
Foto Dijkstar Lies 24 - Wintershow Asten.jpg
Dijkstar Lies 24 (v. The Voice). Eig.: Bongers-Hegger C.V., Egchel
 
Bij roodbont oud was het de beurt aan Grashoek Nel 139 Pp om haar algemeen kampioenschap van vorig jaar te verdedigen. De bekende SUNFLOWER PS rf van Grashoek Holsteins groeide naar mate de dag vorderde en wist zo voor het tweede jaar op rij het kampioenschap oud evenals het algemeen kampioenschap naar zich toe te halen.
Foto Grashoek Nel 139 Pp - Wintershow Asten.jpg
Grashoek Nel 139 Pp (v. Sunflower PS rf). Eig.: Melkveebedrijf Grashoek b.v., Grashoek
 
De Bas Engelen trofee
Bij de groepenkeuring heeft de organisatie van de Zuid-Nederlandse Wintershow een eerbetoon in het leven geroepen in de vorm van de BAS ENGELEN trofee. Deze bokaal was bestemd voor de beste bedrijfsgroep van de dag. Bas Engelen heeft in deze streek en ver daarbuiten veel betekend voor de rundveeverbetering. Daarnaast was hij altijd met zijn melkveebedrijf inzender op de Wintershow te Asten-Heusden. De prijs werd dit jaar gewonnen door Moerhoeve Holsteins van de Fam. van der Aa uit St. Michielsgestel.
 
Wij wensen alle kampioenen, maar vooral alle deelnemers proficiat met hun behaalde resultaat.

 

Ga naar het overzicht