UPDATE VAN SAMENSTELLING DOCHTERGROEPEN NRM

De NRM nadert met rasse schreden. Tijd voor een update met betrekking tot de samenstelling van de dochtergroepen van Repairman en Malki. K.I. SAMEN heeft bij Repairman gekozen voor een combinatie van vaarzen en tweede kalfs dieren. Dit heeft deels te maken met het lactatiestadium waarin de Repairman's zich bevinden (veel oudmelkte vaarzen en een geringer aantal verse tweede kalfs dieren). Wat echter voor K.I. SAMEN ook heeft meegespeeld, is het feit dat op deze manier getoond kan worden hoe de Repairman's zich door ontwikkelen.
Foto voor nieuwbrief kleiner-VDR janny 143.jpg
VDR Janny 143 (v. Repairman)
Vele uren en kilometers zijn er gespendeerd aan het samenstellen van de groepen. Een mooi voorbeeld hiervan is Malki-dochter Glinzer Geertje 214 die we in het puntje van Groningen tegen kwamen. Deze imposante, hoog productieve koe (momenteel 52 kg melk per dag) van Jan Thomas Vos uit Godlinze stond voor ons niet ter discussie om in de groep van Malki plaats te gaan nemen.
Glinzer Geertje 214 op bedrijf voor nieuwsbrief NRM.jpg
Glinzer Geertje 214 (v. Malki)
Een andere koe die we graag in dezelfde dochtergroep willen tonen is Big Superstar 146. Deze Malki-dochter heeft pas recent gekalfd maar staat er weer best voor. Het is de enigste koe van de groep die in alle dochtergroepen van Malki (Hardenberg 2016, NRM 2017 en de NRM 2019) te zien is (geweest). Daarnaast is deze complete koe stiermoeder voor K. I. SAMEN. Ze is al de moeder van de roodbonte "SAMEN"-stier Redstar en staat nog steeds onder contract bij K.I. SAMEN. 
Big Superstar op bedrijf voor nieuwsbrief NRM.jpg
Big Superstar 146 (v. Malki)
Bent U nieuwsgierig naar de dochtergroepen van Repairman en Malki? Kom dan kijken op de NRM aanstaande vrijdag en/of zaterdag.
 
De selectie-commissie.
NRM 2019: Hét trefpunt voor melkveehouders
Informatie en entreekaarten NRM 2019: klik hier
logo NRM.jpg

 

Ga naar het overzicht