COGENT TWIST; EEN STIER MET EEN GEWELDIGE GROTE FAN BASE IS NIET MEER!

Cogent Twist is vorige week ingeslapen op een leeftijd van 13 jaar en 10 maanden. Zijn gehele carrière is zijn sperma zeer geliefd geweest, ondanks alle snelle fokkerij om hem heen. Twee jaar op rij was hij de best verkochte importstier van Nederland. Cogent Twist had een plus voor zowel melk, vet als eiwit en genoot veel populariteit bij veehouders, die bekend met hem waren. Cogent Twist is altijd een stabiele factor gebleven. Hij debuteerde in augustus 2015 met zijn eerste Nederlandse fokwaarde van 147 NVI en staat nu nog altijd op 152 NVI met nog iets hogere gehaltes. Cogent Twist is een stier geweest, die veel heeft betekend voor de commerciële fokbedrijven in Nederland. Zijn grootste kwaliteitsimpuls was terug te zien in de zeer goede kruizen, die hij vererfde. Er zijn al meer dan 8700 dochters van Cogent Twist aan de melk in Nederland en er volgen er nog velen.
 
Gelukkig voor iedereen zijn er nog rietjes van Cogent Twist beschikbaar!
Twist .jpg

 

Ga naar het overzicht