NRM 2019, IN ÉÉN WOORD GEWELDIG

De NRM van 2019 zit er op. Een uniek trefpunt voor melkveehouders, zo bleek ook deze editie weer. Daar waar op individueel gebied de crème de la crème van de Nederlandse Holsteinpopulatie streden om de diverse titels, zorgden o.a. diverse dochtergroepen voor het informatieve gedeelte. K.I. SAMEN was één van de organisaties met een bijdrage aan de dochtergroepenpresentatie, welke op vrijdag plaats vond. De inbreng die K.I. SAMEN leverde, in de vorm van dochtergroepen van VVH REPAIRMAN en van Big MALKI, zal waarschijnlijk menig bezoeker bij gebleven zijn. Vele complimenten hebben we mogen ontvangen over de kwaliteit van deze groepen, zowel wat betreft de uniformiteit als ook de individuele klasse van de koeien.
Stand NRM 2019_2.jpg
 
VVH Repairman doet zijn naam eer aan
De dochtergroep van de door Van Veelen Holsteins gefokte Repairman bestond uit vier 2e kalfs-dochters en twee vaarzen. De productieve (gem. LW 116), uniforme groep Repairman's beschikten over zeer goede benen (zowel in kwaliteit als in gebruik) en kwalitatief sterke uiers (met gemiddeld langere spenen). Op frame-gebied is pinkenstier Repairman een echte stempelaar, wat duidelijk terug te vinden was in zijn dochtergroep: veel breedtematen  en kracht en een bovengemiddelde conditie. De stier kan dan ook als geen ander uit te extreme, melktypische koeien nakomelingen voort brengen die beschikken over meer kracht en balans. 
06563-Dochtergroep VVH Repairman (bewerkt).jpg
Dochtergroep VVH Repairman, NRM 2019
 
Malki laat zien ‘why he is Big’
Twee jaar geleden toonde K.I. SAMEN op de NRM een vaarzengroep van de door familie Knoef (Big Holsteins) gefokte Big Malki. Deze bijzonder uniforme, kwalitatief zeer sterke groep werd destijds verkozen tot de beste dochtergroep van de show. Je zou zeggen dat het dan wel zeer gewaagd is om twee jaar later nogmaals een groep van dezelfde stier te laten zien. Echter op basis van hetgeen wij zagen aan kwaliteit van de meerdere kalfs Malki's in de praktijk en om te kunnen laten zien hoe zij zich door ontwikkelen leek het K.I. SAMEN toch een goed idee nogmaals een dochtergroep van Malki samen te stellen. Een goede keus blijkt achteraf. De groep Malki's welke tijdens deze NRM werden gepresenteerd bestond uit koeien met veel balans die voorzien waren van sublieme, brede en hoog opgehangen uiers. Daarnaast beschikten de bijzonder uniforme zwarte parels over glashard beenwerk dat zeer goed gebruikt werd. Malki liet dan ook weer eens zien "why he is Big". Niet in de zin van groot (qua hoogtemaat) maar beter omschreven als groots. Want groots was het optreden van zijn dochtergroep. Of zoals Paul Hannan, jurylid tijdens de NRM, de groep van Malki omschreef: “This is the best daughtergroup I have ever judged in my life!” (Dit is de beste dochtergroep die ik in mijn hele leven heb gekeurd).
06561-Dochtergroep Malki NRM 2019 (bewerkt).jpg
Dochtergroep Big Malki, NRM 2019
 
K.I. SAMEN kan dan ook terug kijken op twee fantastische NRM-dagen. Graag willen wij hierbij de eigenaren van de koeien uit de groepen van Repairman en Malki nogmaals bedanken voor het ter beschikking stellen van hun koe. Het enthousiasme en de betrokkenheid waarmee dit gepaard ging hebben wij zeer gewaardeerd. Tot slot nog een woord van dank aan de ‘cowfitters’ Frederik Ryckewaert en Annemiek Steveninck voor het geweldig toilleteren van de koeien. Daarbij ook dank aan de koeienverzorgers, die er voor gezorgd hebben dat de groepen er een aantal dagen perfect voor hebben gestaan. En last but not least: ons eigen personeel wat wederom een geweldig team blijkt te zijn.
Stand NRM 2019_1.jpg
De drukbezochte K.I. SAMEN stand, NRM 2019

 

Ga naar het overzicht