K.I. SAMEN ZORGT VOOR VERBETERING IN DE BREEDTE!

De nieuwe indexdraai biedt weer veel perspectief voor liefhebbers van betere boeren koeien. De stier VVH Repairman is nu de hoogste stier van K.I. SAMEN met een sterk verbeterde vruchtbaarheid, maar ook een betere productie index en benen. Een allround topper met breedte in de voorhand, die op veel plaatsen zeer gewenst is. 
06525-vvh repairman.jpg
VVH Repairman

Cogent Bill 
Boven Repairman staat Cogent Supershot, die zijn vruchtbaarheidsscore nog verder verbeterde. Hij blijft bovenin staan zonder al teveel prijs te geven. Cogent Bill is eveneens een welkome aanvulling vanuit Engeland met Nederlandse cijfers, die zeer hoge gehalten vererft met een positieve melkvererving: +0,58% vet en +0,40% eiwit. Tevens scoort Bill positief voor vruchtbaarheid, celgetal en persistentie. Bill is een stier, die past in deze tijd waarin dikke melk steeds meer wordt gewaardeerd. Daarnaast beschikt pinkenstier Bill ook nog eens over A2A2 beta-caseïne en BB kappa-caseïne.  
 
Enforcer
Alhoewel Big Malki licht terrein moest prijsgeven, blijft hij een zeer gewilde keuze voor het verkrijgen van topkoeien. Vlak achter hem komt Enforcer, die draai na draai zijn cijfers verbetert met het ouder worden van zijn dochters. Tevens wist Enforcer zijn exterieur ook te verbeteren en scoort nu 106. 
 
Onze nieuwkomers
Drie nieuwkomers stellen wij aan u voor: FaWi Caruso, de eerste zoon van Big Malki, die geweldig debuteert en dat zonder dat zijn exterieur een bijdrage levert aan zijn NVI. FaWi Caruso is een stier, die K.I. SAMEN gezamenlijk met Veecom in bezit heeft. Hij laat hele goede secundaire eigenschappen zien in combinatie met een fraai exterieur. Ook VVH Bookmaker, een Bookem-zoon uit de volle zus van Repairman, vererft enorm veel melk met goed exterieur. En last but not least: Batenburg Arrow. Arrow is een Mavid zoon, waarvan er bijna geen zonen zijn getest uit een Roppa moeder uit de fameuze Ginster koefamilie. Het exterieur is op basis van zeer weinig dochters maar grotendeels beter dan van zijn vader. De verwachting is dat Arrow met zijn flinke plas melk en positieve gehalten ook weer een bijdrage zal leveren bij het fokken van betere boerenkoeien. Daarnaast is Arrow een zeer goede pinkenstier.
 
De stier Adam Red is weer verder gestegen en staat nu op de derde plaats van in Nederland geteste stieren. Ook Attila wist heel lichtjes te stijgen, maar steeg wel flink in zijn productie index. Ook ‘good old’ 
J & G Timeless blijft keer op keer verbazen, want ook dit maal steeg hij weer 12 punten. Echter staat zijn gehaltevererving een groot gebruik in de weg. De nieuwkomers Peeldijker Performer en FaWi Jovanotti zijn volle broers, waarbij Performer hoger scoort voor zowel productie als exterieur. Deze beide Pitbull-zonen uit de Liesjes familie zijn de eerste Pitbull zonen, die getest zijn in Nederland.
06514-adam red.jpg
Adam Red 

BWB gebruikskruisingsstieren 
Bij de BWB gebruikskruisingsstieren hebben twee stieren voor het eerst cijfers gekregen. Shaun van de Graashook scoort meteen al 120 voor geboortegemak, waarmee hij richting het niveau van zijn vader Noud gaat. Senco van Maris begint met weinig informatie. Met 103 geboortegemak, hetgeen zeer goed beschouwd mag worden, gelet op het feit dat hij met 94 verwachtingswaarde voor geboortegemak is begonnen. Zijn draagtijd is met 94 duidelijk korter dan gemiddeld, maar zijn kalveren zijn wel luxer dan gemiddeld. De verwachting is dat hij rond de 110 geboortegemak uit zal komen.
06383-senco.jpg
Senco van Maris

 

Ga naar het overzicht