11 STIEREN GEKEURD BIJ K.I. SAMEN

Afgelopen dinsdag 31 mei 2005 zijn door een commissie bestaand uit twee inspecteurs van het FHRS 11 stieren gekeurd bij K.I. SAMEN. Alle stieren werden ingeschreven met AB 85 of meer.

Van de 11 stieren zijn er drie excellent gekeurd. Dit zijn achtereenvolgens Eastland Judge, een zoon van Delta Luxemburg uit Eastland Golda, de volle zus van Cash, die zich op 7-jarige leeftijd zeer goed doorontwikkeld heeft en zijn vorige score van AB89 is opgehoogd naar EX90. Judge is een stier, die pas op latere leeftijd ontdekt is vanwege de kwaliteiten van zijn derdekalfs dochters, die alleen maar beter worden. Willemshoeve Rebus RF is een Jubistar-zoon uit Willemshoeve Rita 221, de excellente Sunny Boy dochter van EX93 punten. Ook deze stier kreeg EX90, waarbij opgemerkt dat de stier zeer evenredig gebouwd is en veel doorgroei potentie heeft.

 

 

Emerton PS

De hoogst gepunte stier is Emerton PS; een Emerson zoon uit Ponsstar Sabrina (AB87). PS Sabrina is een Lord Lily dochter, die ondermeer ook de moeder is van de zeer hoog productieve volle zus van de stier Ponsstar Samantha (AB88). Deze stier is tevens de grootste stier, die op die dag gemeten is met 1,72 meter kruishoogte. Zijn totaal score is EX91 punten, dankzij het feit dat Emerton PS een zeer fraaie verschijning combineert met glashard en droog beenwerk.

 

Alle stieren vindt u terug in de overzichtslijst. K.I. SAMEN is trots op het feit dat het zo’n grote groep kwaliteitsstieren kan laten zien. De jarenlange strenge selectie op koefamilies en kwaliteit in de stieren zal de komende jaren veel goeds brengen voor alle koeliefhebbers.

Ga naar het overzicht