NIEUWE INDEXDRAAI AUGUSTUS 2005

De nieuwe indexdraai heeft voor k.i. samen weer meer bevestiging gegeven van de kwaliteiten van haar stieren. Van de oudere stieren met fokstierdochters stegen bijna alle stieren. Lightning steeg wederom evenals Cosmo, die een van de beste stieren is op dochtervruchtbaarheid bij zwartbont. Tevens scoort Cosmo heel goed op alle gebruikseigenschappen. Trademark wist zijn score te handhaven en wist wederom een flinke groep dochters aan zijn index toe te voegen.

 

 

IJlster Alf

 

 

Nieuw zijn Ylster ALF een Jocko-zoon uit een Cash-moeder uit een Ugela Bell grootmoeder. In deze stieren zijn drie beeld bepalende stieren uit hun tijd in een stier verenigd. Zijn productie vererving spreekt enorm tot de verbeelding en wij verwachten dat hij in november een exterieurvererving zal krijgen.

 

 

Lenox

 

Bij roodbont debuteerde LENOX met hele mooie cijfers; een flinke plas melk met een zeer nauwe vet-eiwitverhouding gecombineerd met zeer goede exterieurcijfers. CEDRIC wist zich verder te verbeteren en heeft zijn halfbroer al bijna ingehaald. Tevens combineert hij een verdienstelijke melkplas met een mooi plusje voor het eiwit.

 

Bij onze gebruikskruisingsstieren verbeterde enige stieren hun score voor geboortegemak en beschikken wij over het meest complete pakket aan gebruikskruisingsstieren getest in Nederland. REMCO, MARCO, BRAM, DAVID, BEN, RAOUL en SABIN zijn allemaal vrij beschikbaar, indien voorradig.

Ga naar het overzicht