MOEDER VAN MALANDO 100.000 LITER KOE

Het jaar begon goed voor de familie Hoegen in Ermelo. Op 5 januari slechtte J&G Meisi 5 de magische grens van 100.000 liter melk. Meisi 5 is een Kian dochter uit Jerom dochter J&G Meisi 4. Het verhaal achter deze koefamilie begint met de aankoop van twee Tulip embryo uit de Amerikaans gefokte Mitzi familie. Eén van deze embryo’s leverde een fraaie pink op. Deze werd gespoeld met Jerom. De Jerom, J&G Meisi 4, groeide uit tot een geweldige AB 89 koe met een super productie. Helaas verongelukte ze als vierdekalfs koe. 
 
Gelukkig liet deze ‘prachtige en super producerende koe’ zoals haar fokker en eigenaar Jan Hoegen haar omschrijft, wel een prachtige vaars na; Kian dochter J&G Meisi 5. Zij heeft als koe alles wat Jan graag ziet. “Ze is sterk , ze heeft goede benen en in vergelijking met haar beste moeder, zijn haar gehalten ook nog net wat beter. Over haar levensproductie van inmiddels ruim 100.000 liter gaf ze gemiddeld 4.99 % vet en 3.77 % eiwit. Dit zijn de koeien waar we boer mee blijven. Het is jammer dat ik haar te veel aangepaard heb met hoge genomics stieren. Deze nakomelingen vallen wat tegen“, aldus Jan. Gelukkig voor de familie Hoegen is J&G Meisi 5 nog klokgaaf en kan ze aangepaard worden met bewezen genetica. Als we het verhaal van Jan Hoegen over de Meisi’s vergelijken met de resultaten van de Malando dochters, zien we zeer sterke overeenkomsten. K.I. SAMEN kan wederom niet anders dan het volgende concluderen:  ‘Wat het papier ook belooft, alleen de praktijk bewijst ‘t!’
K.I. SAMEN feliciteert de familie Hoegen met deze bijzondere mijlpaal van J&G Meisi 5.
J&G Meissi 5J&G Meisi 5, de moeder van MALANDO, nog altijd supersterk na 100.000 liter melk.

 

Ga naar het overzicht