15de EDITIE WINTERSHOW ASTEN-HEUSDEN GROOT SUCCES VOOR K.I. SAMEN NAKOMELINGEN

4 maart was het zover de wintershow Asten-Heusden met 130 koeien in de catalogus. Een goed gevuld programma met zowel een zwartbont- en een roodbont keuring.

Het eerste succes was er bij de eerste rubriek middenklasse zwartbont, hierin was het goud voor de Norwin dochter Angels Wiesje 46 van Angels Holsteins. Deze fraai typische best geuierde koe voorzien van een best uier werd op de huid gezeten door de uiterst correcte Maik dochter Bonhill Warsi 221 van de fam. Bongers te Kessel.

In de tweede rubriek was een koe van de fam. Bongers-Hegger die met de hoogste eer ging strijken, deze THE VOICE dochter blonk uit in correctheid van bouw, hardheid een best uier en voorzien van super benen. 

06096-Angels Wiesje 46.jpgAngels Wiesje 46 (v. NORWIN rf)
Eig.: Angels Holsteins, Meijel

06097-Dijkstar Lies 24.jpgDijkstar Lies 24 (v. THE VOICE)
1a rubriek en latere kampioen middenklasse
Eig.: Bongers-Heggers C.V., Egchel
Op de 3de plek in deze rubriek was een MALANDO dochter van Kees Peeters die veel waardering van de jury kon verwachten. In de rubriek 3de kalfs zwartbont was het de zeer attente goed gebouwde TEUS dochter van de fam. Van der Aa die de aandacht trok, ook deze koe was voorzien van een zeer fraai gevormd uier met beste benen.


06098-Moerhoeve Gonda 195.jpgMoerhoeve Gonda 195 (v. TEUS)
Eig.: Van der Aa V.O.F., St. Michielsgestel

In de namiddag werden de prijzen verdeeld, waarbij The Voice dochter Dijkstar Lies 24 aan het langste eind trok met als secondante de Teus dochter Moerhoeve Gonda 195, en eervolle vermelding de Norwin dochter Angels Wiesje 46.
 
Bij de oudste rubriek zwartbont koeien was er een 1a voor de NORWIN RF dochter Maga 75, deze best bewaarde 6de kalfs koe van de fam. Dings te Nederweert-Eind was voorzien van een fraai frame met een melktypische uitstraling een best bewaard uier en voorzien van prima benen. Dit resulteerde in een mooi reserve kampioenschap.
06099-Maga 75.jpgMaga 75 (v. NORWIN rf)
Eig.: V.O.F. Gebleektendijk, Nederweert-Eind
Ook bij roodbont deden de K.I. SAMEN nakomelingen van zich spreken. Zo was er een 1c klassering voor Grashoek Boukje 496. Deze NAVIGATOR RF dochter was op het eind van de lactatie waar door dat ze iets meer uitstraling had mogen hebben maar voorzien van een super uier en benen die ze krachtig gebruikt.

In de rubriek erna 3de kalfs koeien was het de bekende SUNFLOWER PS RF dochter Grashoek Nel 139 Pp van het melkveebedrijf Grashoek die de 1a naar zich toe trok. Grashoek Nel 139 Pp toonde veel lengte en diepte in haar lijf, was voorzien van een best aangehecht ondiep uier en ging over goede benen. Dit alles samen resulteerde uiteindelijk in een reserve titel voor deze Sunflower PS rf dochter.

06100-Grashoek Nel 139 Pp.jpgGrashoek Nel 139 Pp (v. SUNFLOWER PS rf)
Eig.: Melkveebedrijf Grashoek b.v., Grashoek
   
Kampioen jong zwartbont  Moerhoeve Marina 351, Moerhoeve Holsteins
Res kamp jong zwartbont  Lucie 53, Fam Goesten
   
Kampioen mid zwartbont Dijkstar Lies 24, Mts Bongers-Hegger
Res kamp mid zwartbont Moerhoeve Gonda 195, Moerhoeve Holsteins
   
Kampioen oud zwartbont  Euro’s Jet 825, Fam Bloemen
Res kamp oud zwartbont  Maga 75, VOF Gebleektendijk
   
Kampioen jong roodbont Barendonk Paulina 188, Barendonk Holsteins
Res kamp  jong roodbont Grashoek Anastacia 11, Melkveebedrijf Grashoek
   
Kampioen mid roodbont Barendonk Massia 6762, Barendonk Holsteins
Res kamp mid  roodbont Grashoek Nel 139 Pp, Melkveebedrijf Grashoek
   
Kampioen oud roodbont Gasthuis Convoy Suzanne, De Tienmorgen Holsteins
Res kamp oud roodbont T-M Marijke 2, De Tienmorgen Holsteins
   
Namens K.I. SAMEN willen wij alle inzenders feliciteren met het behaalde resultaten.
Ga naar het overzicht