K.I. SAMEN: BIJNA ALLEMAAL HOGER MET MALKI AAN TOP!

Dankzij het toevoegen van de informatie van de vierde en de vijfde lijst zijn een groot aantal betrouwbaar geteste stieren flink gestegen. SHOGUN PS, Zaemslach JUNO en natuurlijk ook Hoekland MAIK, maar de absolute knaller in stijging is Big MALKI
 
De index van Malki is meer dan verdubbeld (+121). Tevens verbeterde zijn melksnelheid met twee punten. Ook stijgt zijn totale index met maar liefst 40 punten, waarmee hij één van de grootse stijgers is. De fokstieren van K.I. SAMEN bevestigen eens te meer de waarde van het testen van stieren en het selecteren op duurzame laatrijpe koefamilies. Ook Big SNOW BALL heeft een flinke sprong voorwaarts gemaakt. Met andere woorden; betrouwbare koefamilies blijven de basis van de fokkerij en bewijzen dit nog maar eens in de praktijk. Ook het debuut van Westrik CHEVALIER mag in dat kader niet onvermeld blijven. Hij is een VanGogh zoon uit een Duplex uit de Jocko Benge familie. Verreweg de meeste stieren gaan omhoog en hebben inmiddels het leeuwendeel van hun leeftijdsgenoten overstegen. 
 
Ook de tweede zoon van Maik, Weggelhorster ASHBURTON, komt uit een bekende goede koefamilie en laat een geweldige plas melk zien met goede secundaire kenmerken en dito exterieur. Ashburton is een stier die zeker meer aandacht verdient dan hij tot dusver gehad heeft. Zijn dochters vallen positief op binnen de bedrijven. Daarom spreken wij hier de verwachting uit dat Hoekland Maik, de vader van zowel Malki als Ashburton, wel eens een hoeksteen van de Holstein fokkerij kan worden.
Dtrgroep Malki - Hardenberg 2016Dochtergroep MALKI in Hardenberg, uniform en spijkerhard!
Bij roodbont zien wij ook een stijging bij de oudere stieren, zoals J&G MALANDO, RED MYSTERY en J&G TIMELESS Pp. Er is wel meer turbulentie onder de jonge stieren, waarbij de afstammelingen met Fidelity bloed wel een veer moeten laten. Het beeld is minder eenduidig bij roodbont. Bonhill KRATOS is een welkome nieuwe debutant, die goed allround exterieur met een flink wat melk combineert.
J&G Meisi 5 (grazend)J&G Meisi 5: Moeder van MALANDO heeft de 100.000 kg gehaald.

Naast Malando, die natuurlijk een vaste waarde is en keer op keer met gemak zijn nut bewijst op het commerciële melkveebedrijf, is er nu een nieuwe gehalte topper in de maak: You Tube FLOYD. Deze stier toonde al een geweldige groep melkkoeien op de Belevingsdagen van K.I. SAMEN. Van You Tube Floyd zien onze mensen hele beste melkkoeien, die het makkelijk doen onder alle condities.

Dtrgroep Floyd - Belevingsdagen 2016Dochtergroep van FLOYD op de K.I. SAMEN Belevingsdagen 2016

Ook in de Fries-Hollandse fokkerij blijft BERNARD 26 het goed doen. Bij de MRIJ stieren heeft Meervelder MERLIJN de koppositie overgenomen van zijn stalgenoot Meervelder ALBERT van de beschikbare stieren. 
 
Bij de BWB gebruikskruisingsstieren doet de eerste zoon van REMCO van ‘t Zandeind; BART van de Plashoeve het nog beter dan gedacht met een geboortegemak van 123!

 

Ga naar het overzicht