GENOMNIKS IS MEER VAN HETZELFDE EN KOST TEVEEL!

Door moeilijke woorden en lange formules probeert men een veehouder vandaag gek te maken en hem erop te wijzen dat men de oplossing voor hem heeft middels GenomNiks testen van alle kalveren. Het is voor iedereen met gezond boerenverstand te zien welk kalf het beste groeit en het minst bevattelijk is voor ziektes; dat kalf bewijst zich in de praktijk. Jonge kalveren, die in de opfok een tegenslag hebben gehad, komen nooit tot volledige uiting van hun potentieel. Met andere woorden, een tegenslag in de jeugd heeft zijn weerslag op de jonge koe. Die is veel bepalender dan haarkleur of een GenomNiks uitslag.
 
Het heeft er nu de schijn van dat er een firma is die de veehouder een jaar lang vast legt om alle kalveren haar te trekken en hun beslissing uit handen te geven aan een computermodel. Erger nog, ze geven voorbeelden van genomNiks waardes van kalveren en de resultaten in de praktijk. Het rare is dat de verschillen in de praktijk vele malen groter zijn dan foktechnisch te verklaren. Met andere woorden, wij van WC eend adviseren WC eend!
 
Geld betalen om verteld te worden wat je moet doen is toch niet echt van deze tijd. De toegevoegde waarde is nihil en de kosten en verplichtingen zijn groot. Ook worden de resultaten, die beloofd worden steevast niet gehaald. Al vanaf dag één sprak men over overschatting van de jonge stieren en vandaag de dag geven ook de wetenschappers toe dat ze overschatten en als excuus hebben maar dat doet toch iedereen!?! Dit ruikt sterk naar gebakken lucht en geld betalen voor gebakken lucht is natuurlijk niet handig.
 
De praktijk bewijst ‘t! Kijk naar de aanhoudingscijfers en zie de dieren in de stal en probeer een gebalanceerde koe te fokken. K.I. SAMEN adviseert u daarbij met een heel team betrokken en deskundig personeel. Praktischer, makkelijker en ook nog eens minder duur.
 
Naam

 

Ga naar het overzicht