DOCHTERGROEP BIG MALKI STEELT DE SHOW OP NRM

Duizenden mensen kwamen vrijdag naar Zwolle om koeien te kijken, waar een ruime keus aan kwaliteiten aanwezig was. K.I. SAMEN kan terugkijken op een zeer geslaagde NRM. Het complete team heeft tijd noch moeite gespaard om twee dochtergroepen van absolute klasse te presenteren. En niet voor niets hebben zij vele bijzonder positieve reacties ontvangen van publiek, veehouders alsook collega k.i. organisaties die alleen maar konden bekennen: wat deze dochtergroepen hebben laten zien is wat de fokkerij wereldwijd nodig heeft! En daar doen wij het voor!
 
BIG MALKI blonk uit in het ochtendprogramma. De direct opvallende troef van deze dochters is de uniformiteit. Diep zwart met een glimmend velletje. Hoewel kleur geen invloed heeft op de prestaties, blijkt dat veehouders veelal een voorkeur hebben voor zwarte dieren, zo valt ook te lezen in de media. Compactheid, sublieme uiers en een passende bespiering werden verder als dochtereigenschappen genoemd. Ook de fijnheid in bot was goed herkenbaar. Daarop verwoordde een lezer het als volgt: “Big Malki was de ster van ’t ochtendprogramma, met beste uiers mooie donkervellige vaarzen met ook hele goede cijfers.”
 
De hier omschreven vaarzen scoorden op de respectievelijke bedrijven gemiddeld 116 LW (dit betekent 16% beter dan het bedrijfsgemiddelde). In 305 dagen geven deze vaarzen in hun eerste lijst bijna 10.000 kg melk gemiddeld.
 

NaamDochtergroep Malki NRM 2017

De Malki-dochters werden absoluut beschouwd als de meest gewaardeerde groep.
NaamMaxima 2 (v. Malki)
Eig.: V.O.F. Melkveebedrijf Waterink, Beerzerveld
NaamAnna 20 (v. Malki)
Eig.:Dhr. A.L.D. Vaandrager, Hellevoetsluis

 

Ga naar het overzicht