GENOMNIKS; GAAT U ALLEN MAAR WEER RUSTIG SLAPEN

GenomNiks; gaat u allen maar weer rustig slapen!  Deel 1

Als je wat ouder bent, kun je meer zaken volgen door de tijd heen. Zo heb ik de introductie van de GenomNiks meegemaakt en alles daarna ook. Bij de introductie werd gesproken over 100% tot 150% extra vooruitgang en alles zou beter worden. Zelfs tegenwerpingen dat door genomNiks de inteelt sterk zou toenemen werden naar het rijk der fabelen verwezen. Het was zo, doe GenomNiks en ga maar rustig slapen. Echter, de topstieren van weleer op basis van GenomNiks vielen flink tegen en de kwaliteit van de vaarzen op de bedrijven waren op veel plaatsen bedroevend slecht. Gelukkig had de GenomNiks een oplossing voor dit probleem; zij hadden het niet fout gedaan, maar nu wisten ze nog meer en konden ze nog beter!?! Met andere woorden doe GenomNiks en ga maar weer slapen. Nu onlangs verscheen er een artikel dat inteelt door GenomNiks geen probleem zou zijn. Nu is de maat vol. Alle onderzoeken, die er ooit gedaan zijn tonen onomstotelijk aan dat inteelt tot minder vitaliteit, minder vruchtbaarheid en minder levenskracht leiden. Het stuit mij tegen de borst om te zien dat alles wat niet klopt van datgene wat ze beloofd hebben, vervolgens wordt vergoelijkt of ontkend. De kritische volgers stelden in het begin dat GenomNiks tot meer inteelt zou leiden. Dit werd ontkend en sterker nog, men zei dat dankzij GenomNiks inteelt zou worden voorkomen en vervolgens tegen iedereen: Ga maar weer rustig slapen. De hoogste GenomNiks stieren zijn nu bijna allemaal hetzelfde qua afstamming en ook nog eens meer van hetzelfde. Kortom, inteelt viert hoogtij en ook nu zegt men: ga maar rustig slapen. Vroeger zorgde GenomNiks ervoor dat de inteelt niet toenam. Dit is niet waar! Nu zeggen ze dat inteelt geen probleem vormt. Ook dit is niet waar! Hoelang moet iedereen blijven slapen of moet het politiek altijd recht gepraat worden. Stop met deze onzin en kijk naar wat wij al vanaf de start van K.I. SAMEN zeggen: 'De praktijk bewijst ‘t!'

Mijn moeder zei altijd, “als ze je iets beloven wat je niet kunt zien, dan moet je goed wakker zijn”. Eerst was GenomNiks de oplossing om inteelt te voorkomen, dat bleek niet waar te zijn. Daarom zegt men nu dat inteelt geen problemen oplevert. Misschien verrassend, maar óók dat is niet waar. Het is nog dommer, want bij navraag bij meer geleerde mensen als ik, hoorde ik dat door de GenomNiks de inteelt hoger is dan op basis van de afstamming. Dit komt omdat men binnen die groep allemaal dezelfde genen terug willen vinden want daardoor krijg je hogere getallen in de index.

Bij de hondenfokkerij is inteelt al jaren bekend als een enorm probleem. Er zijn bij honden de meeste genetische gebreken aan het licht gekomen. Er zijn al meer dan 300 genetische gebreken geïdentificeerd, die op één gen liggen. Het aantal gebreken in een ras is bijna recht evenredig met het inteeltpercentage. Doe niet mee aan de GenomNiks gekte, want loze beloftes worden nooit waargemaakt in de praktijk!

'De praktijk bewijst ‘t!'
NaamBeste dochtergroep NRM 2017:
36911 BIG MALKI (Maik x Jorryn x Abrian) aAa 165

 

Ga naar het overzicht