K.I. SAMEN IMPONEERT MET MAIK ZONEN

Na de indrukwekkende dochters van MALKI op de NRM en zijn reserve-kampioene in Opmeer, wilde iedereen weten hoe de cijfers dat zouden laten zien. MALKI heeft zich in grote lijn verbeterd. Ondanks het verlies van levensduur dagen waardoor zijn totaal getal niet steeg, is MALKI wel gestegen in zijn melk, vruchtbaarheid, klauwgezondheid en ook zijn celgetal in de derde lijst. Het celgetal in de derde lijst ging maar liefst met 6 punten omhoog. De klauwgezondheid steeg naar 113. 
 
Maar ook zijn halfbroer ASHBURTON weet een gigantische sprong voorwaarts te maken. Zijn exterieur steeg maar liefst 4 punten en zijn benen zelfs 5 punten. Ook hier ziet men weer de kwaliteiten van Maik terugkomen! Want buiten een mooie score op klauwgezondheid, weet ASHBURTON ook zijn celgetal in de derde lijst te verbeteren én verbeterde hij zijn melkproductie. 
 
Maar er is meer nieuws; Vero GANADOR is een nieuwkomer, die een zeer verdienstelijke start maakt op de TIP lijst van de NVO.  
 
Bij roodbont is MALANDO een stier, die evenals MALKI veel indruk gemaakt heeft op de NRM en ook hij houdt zich goed in de lijst. MALANDO blijft een stier, die voor elke commerciële melkveehouder een geweldige nafok levert. 
 
Ook blijft K.I. SAMEN de lijst aanvoeren in het hoornloze rode speelveld. De stier Bonhill PAINTER Pp blijft hoogste geteste hoornloze stier en ook zijn stalgenoot TIMELESS Pp verbeterde zijn index wederom met al bijna 500 dochters in zijn index. Gedegen stieren, die zich constant verbeteren bij het ouder worden. Dat is wat zij doen. En wie wil dit niet.
06121-weggelhorster coba 94.jpgWeggelhorster Coba 94 (v. Ashburton)
Eig.: Mts. Haytink-Wichers, Lochem

 

Ga naar het overzicht