K.I. SAMEN SCHIET MET SCHERP: EEN SUPERSHOT, BIG MALKI EN NIEUW: UNDERCOVER!

De stier Cogent Supershot weet zijn nr. 1 plek te behouden in de Nederlandse lijst. Hij stijgt naar 341 NVI, hierbij kan hij als melkstier puur sang te boek worden gezet, waarbij hij meer dan 100 kg vet en eiwit in zijn productieindex laat zien. Ook zijn prima secundaire kenmerken en zijn prima exterieur maken van hem een echte topstier. Zijn dochters verbeteren zich bij het ouder worden verder in de productie.
06143-supershot.jpg
Cogent Supershot
Big Malki, de stier met inmiddels 3900 dochters aan de melk, laat weer een stijging zien in zijn totaalindex. Big Malki is de stier waar van zijn dochters alsmaar beter worden en meer produceren naarmate ze ouder worden. 
06241-corrie 330.jpg
Corrie 330 v Big Malki onlangs excellent 90 gekeurd.
Zijn halfbroer VVH Repairman laat zich ook nadrukkelijk zien in de lijst, zowel letterlijk als figuurlijk, met een mooie stijging op gehaltes. Daarbij weet hij ruim 100 kg vet en eiwit te realiseren. In in zijn exterieur doet VVH Repaiman figuurlijk zijn naam eer aan. Hij kan koeien in 1 generatie repareren, waarbij zijn voorhandscore van 111 van een exceptioneel hoog niveau is. Daarnaast is hij ook nog eens pinkenstier.
06434-repairman (snapshot nov 2018).jpg
VVH Repairman
Als nieuwkomer kunnen we de stier Cogent Bill melden. Deze Balisto-zoon uit een Epic-moeder is een stier met ruim 700 kg melk met +0,20 vet en +0,27 eiwit. Hij laat een celgetalscore zien van 112, een vruchtbaarheid van 105 en is uitestekend geschikt voor gebruik op pinken. In zijn exterieurscore zien we mooi uitgebalanceerde koeien met prima uiers. Daarnaast heeft hij de A2/A2 en BB factor.
 
Nog een nieuwkomer bij zwartbont is de stier Weggelhorster Undercover. Deze Emerald uit een Prince-moeder laat, met een productie van ruim 300 kg melk, een stijging van het vetgehalte van 1.03% zien. Dit resulteert in 108 kg vet, waarmee hij de meeste kg vet vererft van alle stieren in de lijst. Het zijn niet de grootste koeien, maar wel koeien die mooi breed zijn van voren. De uiers zijn iets volumineuzer van vorm, maar wel mooi vierkant opgehangen. De Undercover-dochters gaan over benen die goed gebruikt worden. Daarnaast heeft hij A2/A2 voor beta-caseïne. De verwantschapsgraad van Undercover is laag, waardoor hij op heel veel koeien zonder problemen gebruikt kan worden.
06182-weggelhorsterer dirkje 242.jpg
Weggelhorster Dirkje 242 (v. Undercover) 
De stier Big Clyde, de Big Winner-zoon uit de moeder van Big Malki, had vorige keer al een index, maar die hebben we toen niet op de kaart gezet. We waren namelijk iets afwachtend qua melkproductie. Nu laat hij een stijging zien op basis van zijn melk, die weliswaar nog negatief is, maar wel met gigantische gehaltes: namelijk +0.65% voor vet en +0.26% eiwit. Ook laat hij een flinke stijging zien op basis van zijn levensduur en zijn exterieur. Vandaar wij hem zeker het vermelden waard vinden.
06441-Cora 649.jpg
Cora 649 (AB 87) (v. Clyde)
Bij roodbont weet de gevestigde orde zich prima te handhaven in de lijst, maar de aandacht wordt toch opgeëist door nieuwkomer Attila. Deze uit Duitsland afkomstige stier kan bogen op een mooie outcross afstamming, met achtereenvolgend Perfect Aiko x Carmano x Laurel. Deze fraai typische stier laat een mooie plas melk zien met ruim 80 kg vet en eiwit. Daarnaast valt zijn vruchtbaarheid van 106 positief op, evenals zijn melksnelheid van 107 in combinatie met 104 celgetal. Al met al een stier die breed gebruikt kan worden.
05690-attila.jpg
Attila
Ook bij de BWB-gebruikskruisingsstieren scoort K.I. SAMEN weer goed en breidt haar pakket verder uit. Alfa 2 kwam met cijfers en toont aan dat hij waarschijnlijk zijn volle broer gaat overtreffen qua geboortegemak. Daarnaast verbeteren zowel Elancher als Eltin hun cijfers verder. Bruno blijft koploper qua geboortegemak en draagtijd. Er is geen andere stier waarvan de kalveren zo kort blijven zitten. Natuurlijk zijn er ook weer nieuw geselecteerde stieren toegevoegd aan de uitgebreide pakket.

 

Ga naar het overzicht