NIEUWE INDEXDRAAI, VERRASSINGEN MAAR OOK BEVESTIGING!

Na het sublieme optreden van Big Malki op de NRM 2019 wist hij ook nog zijn NVI met 3 punten te verbeteren. Maar eigenlijk is Malki de NVI ontstegen, nadat mensen de uniforme uniek super groep van hem gezien hebben op de NRM. Hij is en blijft een topper. Zijn halfbroer VVH Repairman zakte wat in zijn NVI, maar blijft een unieke stier met zijn positieve gehaltevererving en zijn breedtematen. Enforcer, die dankzij zijn dochters in de derde lijst wederom flink is gestegen, bewijst de kracht van geduld. Zijn dochters beginnen goed maar niet extreem en stijgen met het ouder worden zonder problemen. Met zijn vader Emerald brengt hij wat ander bloed met zich mee en kan daarom ook breed worden ingezet. Hard werkende koeien, die niet in de showring uitblinken maar wel op het erf.
06305-enforcer.jpg
Enforcer is wederom flink gestegen.  
Bij roodbont deed RH DG Adam Red goede zaken en verbeterde zijn index met nog eens 30 punten. Maar op de eerste plaats op basis van de TIP index debuteert een roodfactor stier uit een wereldberoemde familie: Topspeed Samoa rf, een Maik zoon uit Topspeed Gini 3. De Gini familie heeft in Nederland al meerdere super productie stieren gefokt, die meestal positief opvallen door de enorme stijging van de productie over de lactaties heen. Ook Red Mystery wist zijn TIP index verder te verbeteren en doet het met het ouder worden steeds beter. 
 
De TIP index was de beste index voor de veehouders om gebruikt te hebben, zeker ook gelet op de fosfaat en wordt nog belangrijker omdat de index gebalanceerder is dan de NVI index die negatieve gehaltes teveel promoot. 
Bij de Belgische Wit Blauwe blijft K.I. SAMEN de zekere keus voor betere en betrouwbaardere stieren, die het goed doen met voldoende keuze in geboortegemak en bespiering.

 

Ga naar het overzicht