K.I. SAMEN NAKOMELINGEN SCOREN BEST OP DE WINTERSHOW ASTEN-HEUSDEN 2020

Dat Melkveebedrijf Grashoek en K.I. SAMEN onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden, is bij iedereen bekend. Een show als deze is dan ook een prachtig podium om enkele fokproducten van K.I. SAMEN op stier niveau en op koe niveau, via Melkveebedrijf Grashoek, te kunnen tonen aan het massaal op gekomen publiek.
 
In de eerste rubriek mocht een FAWI ALESSANDRO dochter, De Slenk Yvonne 1510 (Eig.: Mts. Engelen- Pex), de ring betreden. Een sterke vaars met veel breedte maten over het gehele lichaam, de vaars is in het bezit van een prima kruis constructie en het ondiepe uier is prima aangehecht.  

Alessandro dochter

De Slenk Yvonne 1510 (v. FaWi Alessandro). Eig.: Mts. Engelen- Pex, Evertsoord 

In de oudste rubriek vaarzen mocht een PALMIRO vaars, Stoks Marian 93 (Eig. Stoks Holstein), haar opwachting maken. Deze vaars was al langer aan de melk en mocht een fractie meer jeugd laten zien. Haar uier en benen waren wel van een zeer best niveau. 

Palmiro dochter

Stoks Marian 93 (v. Noorder Palmiro). Eig.: Stoks Holstein, Nederweert- Eind 

Ook bij de roodbont klasse zagen we een LADY LOVER vaars, Dijkstar Bea 32 (Eig.: Bongers Egchel VOF), haar opwachting maken. Lady lover is een stier die al langer in productie is en oudere koeien aan de melk heeft. De sterk gebouwde vaars was voorzien van een best uier en beste benen die ze heel goed gebruikte dit resulteerde in een mooie 3de plek in de rubriek.

Lady Lover dochter

Dijkstar Bea 32 (v. Lady Lover). Eig.: Bongers Egchel VOF, Egchel

De 3de kalfs MILO dochter, Stoks Nellie 337 (Eig.: Stoks Holstein), blonk uit in balans voorzien van een super uier en benen. Het was dan ook niet vreemd dat meerdere fans van deze koe langs de lijn stonden. Ze moest het uiteindelijk stellen met een plek in het midden van een zeer zware rubriek.

Milo

Stoks Nellie 337 (v. Wintersell Milo). Eig.: Stoks Holstein, Nederweert- Eind 

En als je het over een balans koe hebt dan moeten we deze THE VOICE dochter, Dijkstar Lies 24 (Eig.: Bongers Egchel VOF), niet vergeten. Inmiddels voor de 5de keer gekalfd en al iets verder in de lactatie, wat een nog hoge plaatsing in de weg stond. Deze The Voice dochter liep 1b achter de latere kampioen.

The Voice dochter

Dijkstar Lies 24 (v. The Voice). Eig.: Bongers Egchel VOF, Egchel

Vanuit Melkveebedrijf Grashoek werd met 4 koeien deelgenomen aan Wintershow Asten- Heusden en deze 4 koeien mochten allen deelnemen in het kampioenschap. Om te beginnen met de 3de kalfs BIG MALKI dochter, Grashoek Silke 194, zij liep 3de in de rubriek met een prachtige uitstraling voorzien van een uitstekend uier en prima benen. 

Malki dochter

Grashoek Silke 194 (v. Malki). Eig.: Melkveebedrijf Grashoek bv, Grashoek

Bij de oudere zwartbont koeien deed Grashoek Martha 36 (v ACME) mee. Deze enorm ontwikkelde koe had de vorm van de dag. Ze toonde veel melk uitstraling voorzien van een best uier met benen die excellent genoemd kunnen worden, dit resulteerde in een 1a positie in de rubriek, waarna ze in het kampioenschap een koe voor zich moest dulden en genoegen moest nemen met het reserve kampioenschap.

Acme dochter

Grashoek Martha 36 (v. Acme). Eig.: Melkveebedrijf Grashoek bv, Grashoek

Bij roodbont oud had Melkveebedrijf Grashoek een 5de kalfs LADY LOVER dochter Grashoek Mitzi 9 bij zich die uitblink in lichaamslengte, kracht om melk te produceren voorzien van een best bewaard uier en zeer krachtige benen. Dit alles was goed om 3de op tal te worden in het kampioenschap roodbont rubriek oud.

Lady Lover Grashoek

Grashoek Mitzi 9 (v. Lady Lover). Eig.: Melkveebedrijf Grashoek bv, Grashoek

Bij de middenklasse roodbont had Melkveebedrijf Grashoek een TIMELESS Pp dochter bij zich, Grashoek Bobbie 97 Pp. Deze 2de kalfs dochter was voorzien van een prachtig zijaanzicht, hele fraaie overgangen in het lichaam en in het bezit van super droog beenwerk. Het uier is super aangehecht en vulde zich in de loop van de dag naar een optimale vulling. Dit alles resulteerde in een prachtig kampioenschap middenklasse roodbont, met klap op de vuurpijl kreeg Grashoek Bobbie 97 Pp het algemeen kampioenschap toegewezen. 

Timeless dochter

Grashoek Bobbie 97 Pp (v. Timeless Pp). Eig.: Melkveebedrijf Grashoek bv, Grashoek

Namens Melkveebedrijf Grashoek en K.I. SAMEN feliciteren wij alle deelnemers en kampioenen met de behaalde resultaten.

 

Ga naar het overzicht