DE BASIS BEWIJST ZICH WEER: KOEFAMILIES!

In een tijd van veranderingen is iedereen op zoek naar meer houvast. Deze indexdraai maakt weer eens duidelijk dat wij die kunnen leveren, mede dankzij de sterke focus op goede koefamilies. Goede koefamilies vergroten de kans op succes enorm en dat is terug te zien in de resultaten.
 
Bij zwartbont heeft Big Malki zich goed gehouden. Zeker gelet op het feit dat stieren met veel dochters allemaal gezakt zijn, is zijn kleine correctie te verwaarlozen. Ondanks het feit dat VVH Repairman wat terrein prijs moest geven, wisten zijn neven VVH Boobytrap en VVH Bookmaker zeer goed te scoren. Waarbij Boobytrap een zeer mooie gehaltevererving laat zien. Ook Hoekland Bono is met Bookem x Cogent Twist een niet alledaagse afstamming en zijn koefamilie is de familie van een van de belangrijkste Holstein stieren in het afgelopen decennium: Hoekland Maik. Zijn moeder is de over-overgrootmoeder van Bono. Een allround vererving en veel jeugd. Farmers Wish Caruso is de eerste Big Malki zoon, die kan wedijveren met zijn vader.
 

Repairman dochter

Grashoek Julia 92 (v. VVH Repairman) van 1ste tot 3de lactatie. 
Een prachtig voorbeeld van de laatrijpheid en de levensduur van de Repairman dochters wereldwijd.  
 
Bij roodbont is Alphaman een nieuwe stier, die als volle broer van Adam Red, hele mooie gehaltes laat zien. Daarnaast debuteren D'n Driehoek Red Devil (Pp) en Best Sun met zeer mooie cijfers. Red Devil (Pp) is de hoogste nieuwe stier en laat jeugdige hoogproductieve dochters zien, die het makkelijk doen en waarvan de helft hoornloos is. Best Sun komt uit een bekende familie en is de eerste Swissbec Brekem zoon, die evenals zijn vader heel veel jeugd laat zien. 

Devil dochter

Grashoek Thrincia 2 (PP) (v. Red Devil (Pp))

Belgische Blauwe stieren van K.I. SAMEN bewijzen hun kwaliteiten en vormen de basis voor iedereen, die betere kalveren wil, die makkelijker worden geboren. Bruno van de Plashoeve is met een geboortegemak van 134 een absolute kampioen. Op de voet gevolgd door Dino van de Graashook met een geboortegemak van 133. Over het algemeen zijn de BWB K.I. SAMEN stieren beter geworden qua geboortegemak met meerdere punten. Jordy van het Zandeind debuteert zeer verdienstelijk met een geboortegemak van 113 en zal waarschijnlijk zoals gebruikelijk in de tijd met meer geregistreerde geboortes verder stijgen in geboortegemak. Speciaal voor de Jerseys zijn Menno van de Plashoeve, Dino en Bruno zeer geschikt vanwege de witte kleur.

jordy

Jordy van het Zandeind

 

Ga naar het overzicht