BEST SUN, EEN STIJGENDE ZON AAN DE HORIZON

De door het bedrijf Horstick- Sundermann uit Gesher (Duitsland) gefokte Brekem-zoon Hor Best Sun laat een mooie progressie in zijn fokwaarden zien. Zijn dochters, waarvan de eersten al voor de tweede keer hebben gekalfd, blijken persistente veelgeefsters te zijn. Daarnaast is de fokwaarde van zijn exterieurvererving, met het toenemen van het aantal ingeschreven dochters, stijgende. Het allround verhaal is gebleven, alleen op een hoger niveau. Extra interessant daarbij zijn de gunstige scores voor enkele kenmerken die vanuit de praktijk veel gevraagd zijn. Zoals een wat krommere beenstand (zijaanzicht), een bovengemiddelde speenlengte en een niet te nauwe achterspeenplaatsing. Dat Best Sun ook op exterieurgebied een bijzonder positieve bijdrage kan leveren is o.a. te zien op de fraaie plaatje’s van zijn dochters Kooifarm Corrie 83 en Kooifarm Corrie 86 van de familie Klein Baltink uit Kring van Dorth.
Corrie 83 Corrie 86
Kooifarm Corrie 83 (v. Best Sun)
Eig.: Klein Baltink C.V., Kring van Dorth
Kooifarm Corrie 86 (v. Best Sun)
Eig.: Klein Baltink C.V., Kring van Dorth

De verervingscapaciteiten van Best Sun staan overigens niet op zichzelf. Bij de familie Horstick lopen namelijk enkele halfzussen van Best Sun die de zeer goede aanleg voor zowel productie als exterieur dagelijks bewijzen. Daar kan aan toegevoegd worden dat de hoge duurzaamheidscijfers van Best Sun bevestigd worden door deze koeien. Sundisk (AB 88 en een Desk-halfzus van Best Sun) zit met haar levensproductie al ruim boven de 60.000 kg melk, terwijl Sunstar (AB 87 en een Laron P-halfzus van Best Sun) al goed is voor een levensproductie van meer dan 70.000kg melk. Bovendien zijn beide zussen nog in goede gezondheid aanwezig en ook weer drachtig. Tot slot: Best Sun is geschikt voor het gebruik op pinken, hij is in het bezit van het A2A2-gen voor beta caseïne en beschikt over een wat andere bloedvoering.

 

Ga naar het overzicht