NIEUW EN WEER BETER

Hoekland Bono scoort op de ranglijst als beste zwartbonte stier. Ondanks dat Big Malki wederom wist te stijgen, steeg Bono eroverheen. Pinkenstier Bono is een Bookem zoon, die zowel plus is voor melk, vet en eiwit, maar ook beter is in vruchtbaarheid en celgetal en glasharde benen vererft. Daarnaast fokt Bono ook nog eens niet te grote koeien. Zijn halfbroer VVH Boobytrap, uit de familie van VVH Repairman, laat soortgelijke vererving zien met nog betere secundaire kenmerken en is eveneens pinkenstier. Bono komt uit een bekende koefamilie en wel die van Hoekland Maik! Zijn over-overgrootmoeder is de moeder van Maik en ondanks dat Bono heel anders is qua bouw, zien wij wel de secundaire kwaliteiten van de familie terug in hem.
Bono Volwassen
Hoekland Bono
Hoekland Kekke
Hoekland Kekke 105 (AB 86) (v. Bono)
Eig.: Vogels, Erp
Bij Roodbont beginnen we met Alphaman de Aikman zoon x Detox moeder laat een mooie plas melk zien met positieve gehalten, verder scoort hij zeer goed voor celgetal en vruchtbaarheid. De koeien zijn niet te groot maar zijn wel in het bezit van veel capaciteit, de uiers zijn best aangehecht met iets langere spenen dan gemiddeld, daarbij is Alphaman ook nog eens pinkenstier. De stier Red Devil (Pp) is een hoornloze zoon van de stier Timeless (Pp), hij vererft veel melk en best exterieur met name zijn kruizen vallen positief op. Ook is de komst van Grashoek Conqueror (Pp), de enige Creon zoon van Nederland, een welkome aanvulling voor mensen die hoornloos willen fokken. Hij scoort bijna 600 liter met neutrale gehalten en zijn dochters in de praktijk laten zien dat zijn exterieur mogelijk verder gaat stijgen.
Cindy 36
Cindy 36 (v. Conqueror (Pp))
Eig.: J.L.G. Enckvort, Evertsoord
De pinkenstier Hor Best Sun laat een mooie progressie in zijn fokwaarden zien. Zijn dochters, waarvan de eersten al voor de tweede keer hebben gekalfd, blijken persistente veelgeefsters te zijn. Daarnaast is de fokwaarde van zijn exterieurvererving, met het toenemen van het aantal ingeschreven dochters, stijgende. Het allround verhaal is gebleven, alleen op een hoger niveau. Extra interessant daarbij zijn de gunstige scores voor enkele kenmerken die vanuit de praktijk veel gevraagd zijn. Zoals een wat krommere beenstand (zijaanzicht), een bovengemiddelde speenlengte en een niet te nauwe achterspeenplaatsing. Dat Best Sun ook op exterieurgebied een bijzonder positieve bijdrage kan leveren is o.a. te zien op de fraaie foto’s van zijn dochters Kooifarm Corrie 83 en Kooifarm Corrie 86 van de familie Klein Baltink uit Kring van Dorth.
Corrie 86
Kooifarm Corrie 86 (v. Best Sun) 
Corrie 83
Kooifarm Corrie 83 (v. Best Sun) 
Natuurlijk moeten wij ook wat vertellen over ons gebruikskruisingsprogramma met de Belgische Wit Blauwe. Bruno van de Plashoeve is een unieke stier met een draagtijd van slechts 85 en een geboortegemak van maar liefst 135 (weer 1 punt erbij). Ook de jongste stier met cijfers wist deze weer te verbeteren en Jordy van ’t Zandeind scoort nu met een drachtduur van 90 een geboortegemak van 115 (2 punten erbij).
Noot van de redactie (niet voor publicatie):
Voor meer informatie neem contact op met Julien Hautvast (06-11380945) of Gerard Scheepens (06-11380901)

Ga naar het overzicht