MELKVEEBEDRIJF GRASHOEK KOOPT GEHELE VEESTAPEL GLINZER HOLSTEINS

De familie Vos heeft de hele moeilijke beslissing moeten nemen om hun veestapel te verkopen. Dit doordat Jan Thomas al meerdere malen te maken heeft gehad met flinke rugklachten die op termijn niet beter worden als hij dit werk blijft doen. Dat dit een hele moeilijke en emotionele beslissing is geweest kan eenieder zich wel voorstellen, want dit is een levenswerk van meerdere generaties. 
Familie Vos NRM dochtergroep Malki.jpg
Wij als K.I. SAMEN kennen de familie Vos onder meer van de laatste NRM, waar wij een Malki-dochter van de familie in de dochtergroep mochten tonen. Deze werd later als beste van de groep aangemerkt. 
Daarnaast hebben wij de stier Glinzer Daniel, uit een beste lijn van hen, op de KI gehad. De familie Vos zou graag zien dat de veestapel in zijn geheel bij elkaar kon blijven en dit hebben wij samen kunnen realiseren. Melkveebedrijf Grashoek heeft afgelopen week dan ook de gehele veestapel kunnen kopen van de familie Vos te Godlinze. Daarnaast zal er jongvee van Melkveebedrijf Grashoek door de familie Vos worden opgefokt, waardoor de binding met hun eigen vee nog gewaarborgd kan worden. 
 
De veestapel kenmerkt zich als zeer duurzaam, met meerdere 100 tonners met een bijzonder best exterieur niveau, waarbij meerdere koeien excellent zijn ingeschreven. Wij zijn dan ook blij dat wij met zo’n beste veestapel mogen gaan werken. 
Familie Vos weekbericht.jpg

 

Ga naar het overzicht