TOEKOMSTSTIER VISSTEIN K&L BANNER

De A2A2-stier Visstein K&L Banner (Bahrain x Background x Suran) is er één met een fraai frame en zeer goede benen. In zijn afstamming komen we genetica tegen uit diverse landen. Vader Bahrain komt uit Scandinavie terwijl Banner’s moederlijn (de Prudence-familie) van oorsprong uit de U.S.A. komt en via Nederland en Duitsland uiteindelijk weer in Nederland terecht is gekomen. K.I. SAMEN zette overigens met de stier Mastershot al eerder een stier uit de eiwitrijke Prudence-lijn in.

Klik hier voor meer informatie

Banner’s vader Bahrain (aAa 561) is een stier van de efficientie. Zijn dochters behoren qua frame’s niet tot de imponerendste koeien maar beschikken wel over zeer goede uiers en benen. Op productie-gebied imponeren ze des te meer: veel melk met hoge gehalten (o.a. zeer hoge eiwitgehalten). Daarnaast scoort deze pinkenstier bijzonder goed voor de gezondheidskenmerken.

Een koefamilie die internationaal regelmatig van zich laat horen is de Mark Prudence (EX 95)-lijn. Deze stam (de moederlijn van Banner) weet zowel in de vrouwelijke als de mannelijke lijn (waaronder de Italiaanse topstier Rodanas) te scoren. Alle productie- en exterieurkenmerken zijn bij deze koefamilie dan ook van hoog niveau. Bij Banner hebben we het bijv. over maar liefst 11 generatie’s AB- of excellente koeien. Daarnaast blinken de koeien uit op eiwitgebied. Het merendeel van de koeien realiseren eiwitgehalten die varieren tussen 3.50% en 3.90%.

 
Ga naar het overzicht