RED RIVER: TOPSTIER MET EEN OUTCROSS BLOEDVOERING

Het is belangrijk dat een spreiding in bloedvoering zo veel mogelijk in stand wordt gehouden.
K.I. SAMEN biedt de veehouder de mogelijkheid om te beschikken over voldoende stieren met een outcross afstamming, die breed kunnen worden ingezet. Zeker in het roodbontsegment is er behoefte aan uitbereiding van top fokstieren met een afwijkende bloedvoering.
Huntje Holstein Red River (Riverboy x Fraiko x Burgos) kan bogen op een prachtige outcross afstamming met aan zowel vaders- als moederskant twee diepe koefamilies die hun oorsprong kennen in Duitsland en Noord-Amerika. Beide lijnen staan voor best exterieur en goede producties met hoge eiwitgehalten.
Naam
Huntje Holstein Red River (Riverboy x Fraiko x Burgos).

 

Vaderskant
Zo is Red River’s vader Riverboy een zoon van de Canadese top allround stier Aikman. Roodfactor-stier Aikman is een echte gehaltenvererver in combinatie met een flinke melkplas en weet dochters met perfecte frames en beste uiers en benen te fokken. Zijn zoon Riverboy (de vader van Red River) heeft via moederskant de melkstier Planet in zijn stamboom en komt uit de familie van de Duitse fokstier Guarini. Riverboy staat te boek als gehaltenvererver en weet dit te combineren met goed exterieur (o.a. zeer goede uiers en benen) en beste secundaire kenmerken.
 
Anemoon koefamilie 
De moederlijn van Red River is de van oorsprong Canadese Dutchglen Chieftess-familie. De betovergrootmoeder van Red River,  de excellente Classic-dochter Anemoon 16 heeft voor veel successen gezorgd. In het keuringscircuit wist ze beslag te leggen op kampioenstitels van keuringen in Laren en Lochem. Bovendien wisten haar zonen ACDC, Firework en Striky Exit vlot goede verervingscijfers te realiseren. ACDC is overigens een volle broer van Anemoon 38 (AB 88), de overgrootmoeder van Red River. De combinatie van Burgos met Anemoon 38 resulteerde in drie vrouwelijke nakomelingen waaronder Red River’s grootmoeder Anemoon 66 (A 90). Zij is de beste van de drie, hoewel de twee volle zussen ook beste koeien zijn (gem. 86 punten en 110 LW). De oudste dochter van Anemoon 66 is Red River’s moeder Anemoon 117 (AB 86). Ook zij laat weer de specifieke Anemoon kenmerken zien: best van exterieur, veel melk en hoog eiwit.
 
Voor iedereen die op zoek is naar een prachtige outcross bloedvoering met beste producties en goede gehalten is Red River de juiste keus. Benieuwd naar Red River? Bekijk dan deze video!
06094-Huntje Anemoon 117.jpg
Huntje Anemoon 117 (AB 86) (moeder van Red River) 

 

Ga naar het overzicht