COGENTSTIER MAART: NORTONHILL R2D2

Elke maand schenken we aandacht aan een stier van Cogent. Deze maand is dat Nortonhill R2D2. 
 
De zeer complete Nortonhill R2D2 (Skywalker x Superhero x Yoder) is een Cogent-stier die veel als stiervader zal worden ingezet. Zijn gehaltenrijke productie-vererving en zeer goede exterieurcijfers vormen hiervoor de basis. Echter ook zijn pedigree met meerdere stiervaders op rij en het feit dat hij uit één van de beste koefamilie’s (de Ammon-Peachey Shauna-lijn) ter wereld afkomstig is, dragen hier zeker aan bij. 

 

Skywalker, de vader van R2D2, is zelf ook veel als stiervader gebruikt. Een hoge TPI met o.a. beste uiers en hoge gehalten vallen hem ten deel. Ook op de secundaire kenmerken (cel, vru, du) laat hij geen steken vallen.Daarnaast staat Skywalker te boek als pinkenstier.
 
In de lijst met meest succesvolle koefamilie’s zal de koefamilie van Ammon-Peachey Shauna (EX 92) een hoge klassering realiseren. Deze stam, die we in de moederlijn van R2D2 terug vinden, heeft door de jaren heen al een groot scala aan fokstieren geleverd. Stieren als Balisto, Mogul, Powerball, Monterey en Oak zijn zo een aantal fokstieren uit de Shauna-lijn. Shauna zelf is de 8e generatie AB- of EX-koeien op rij en heeft met Robust-zoon Supersire een topstier geleverd. Een volle zus van Supersire is de betovergrootmoeder van R2D2.
06803-R2 D2.jpg
Goede uiers
Hoge gehalten voor eiwit
Kappa-Caseïne BB
Gesekst verkrijgbaar
 
Meer informatie over R2D2 vindt u HIER.

 

Ga naar het overzicht