NORTONHILL R2D2: COGENTSTIER VAN DE MAAND MAART

Elke maand schenken we aandacht aan een stier van Cogent. Deze maand is dat Nortonhill R2D2. 
Sinds augustus 2020, toen R2D2 beschikbaar kwam, is hij een van de meest populaire jonge stieren ooit geweest bij Cogent. Zijn extreme vet- en in het bijzonder eiwitgehalte zijn kenmerken die opvallen, met daarbij een zeer uitgebalanceerd verervingspatroon dat uitstekend past bij wat melkveehouders tegenwoordig zoeken.
06803-R2 D2.jpg

 

Kracht, goede uiers, speenlengte en sterk beengebruik zijn vaak kenmerken die bovenaan de verlanglijstjes staan wanneer er stieren uitgezocht moeten worden. En het is juist hierin dat R2D2 uitblinkt. De moeder van R2D2 is helaas door scherp-in gesneuveld als verse vaars. Ze stamt echter wel af van een van de meest invloedrijke koefamilies van de laatste jaren. In de stamboom vinden we illustere namen terug zoals Ammon Peachy Shauna EX92 en Wesswood HC Rudy Missy EX92 3E die bekend zijn door het fokken van KI stieren zoals Supersire, Headliner, MVP, Sergeant, Mogul, Mardi Gras en Balisto om er een paar te noemen. 
 
R2D2 heeft de predicaten Cogent ROBOT READY en Ecofeed. Daarnaast is R2D2 gesekst verkrijgbaar.
Goede uiers
Hoge gehalten voor eiwit
Kappa-Caseïne BB
 
Meer informatie over R2D2 is te vinden op onze website.

 

Ga naar het overzicht