TOEKOMSTSTIER JUMANJI

Wie op zoek is naar niet te grote, efficiënte koeien met goede breedtematen en zeer goede uiers en benen is bij de stier Weggelhorster Jumanji (Solution x Santana x Survivor) aan het juiste adres. Jumanji, voorzien van de aAa-code 156, beschikt bovendien in zijn afstamming over een outcross bloedvoering, waarin hoge levensproducties terug te vinden zijn. Klik hier en lees verder.

Jumanji heeft in Solution een vader met zeer betrouwbare verervingscijfers. Pinkenstier Solution heeft al dochters in de 5e lactatie. Persistentie en laatrijpheid zijn twee opvallende eigenschappen van de hoog productieve Solution-dochters. Ze zijn voorzien van goede uiers en benen en hebben ook de bouw (niet te groot) om hoge levensproducties te kunnen realiseren. Het gunstige celgetal, de goede vruchtbaarheid en klauwgezondheid zullen hier waarschijnlijk ook aan bijdragen.
 
Over hoge levensproducties kan ook de moederlijn van Jumanji meepraten. Stammoeder Hannita (AB 89) is een goed voorbeeld van top duurzaamheid. De Rex-dochter, die we in de 6e generatie van Jumanji’s moederlijn tegenkomen, realiseerde een levensproductie van meer dan 100.000 kg melk. Via de koe Hannita 10 (AB 87) komen we bij de tot dusverre meest invloedrijke koe van deze stam: Hannita 34 (AB 89). Deze Caveman-dochter wist op één haar na ook een levensproductie van 100.000 kg melk te realiseren. Daarnaast heeft ze meerdere goede dochters waaronder Alpen-dochter Hannita 73 (AB 86), Polled plus-dochter Hannita 69 (AB 86) en Blauer-dochter Hannita 89 (AB 87 en de overgrootmoeder van Jumanji). Alle drie koeien realiseren gemiddelde eiwitgehalten van minimaal 3.50% en een levensproductie van meer dan 50.000 kg melk. Deze lijn wordt voortgezet door Jumanji’s grootmoeder Hannita 112 (AB 88) en moeder Hannita 169 (AB 87). Van deze twee is vooral Jumanji’s moeder een indrukwekkend individu. Een levensproductie van al bijna 70.000 kg melk, een super vruchtbaarheid en een zeer gaaf en compleet exterieur vallen haar ten deel. 
Ga naar het overzicht