AZOREN KLEURT KI SAMEN

Ongeveer acht jaar geleden is Jacques Dings van K.I. SAMEN gestart met het maken van combinaties op het vaste land in Portugal door het matchen van de aanwezige veestapel met de stieren van K.I. SAMEN. Door eerst bij de veehouder op het bedrijf te kijken naar de koeien en vervolgens de beste stieren te adviseren, zijn deze veehouders volledig overtuigd; zij zien het resultaat in hun stallen en hebben daarom besloten tot een volledige samenwerking met K.I. SAMEN.

2021-09-23 Stieradvies Azoren Jacques Dings

Net als in Nederland, gaan ook de Portugese veehouders bij elkaar op bezoek. Een aantal veehouders op de Azoren (Portugese eilanden) heeft Jacques Dings van K.I. SAMEN uitgenodigd voor adviezen. En dat is interessant want 30% van de hele Portugese koeienpopulatie bevindt zich op de Azoren.

Fokkerijvisie K.I. SAMEN belangrijkste reden om klant te worden
De meeste fokkerijorganisaties hanteren een te eenzijdig fokbeleid waardoor de veehouders niet tevreden zijn over de jongere generatie melkkoeien. K.I. SAMEN heeft aan de veehouders van de Azoren kunnen laten zien wat de fokkerijvisie doet: zorgen voor uitgebalanceerde koeien met een hoge levensproductie.

Een veertigtal Nederlandse immigranten zijn in Portugal een veehouderij gestart. Zij produceren samen ruim 35% van de totale melkproductie in Portugal. Inmiddels is ruim de helft van deze melk afkomstig van nakomelingen van K.I. SAMEN stieren. Jacques Dings vertelt trots: “Ik zie meer groeimogelijkheden in Portugal op het vasteland maar zeker ook op de Azoren eilanden. De eerste rieten zijn geleverd en daarmee is de stap naar een betere veestapel gezet!”

Wil je weten wat K.I. SAMEN voor jouw bedrijf kan betekenen? Met een telefoongesprekje zijn we al in contact!

Foto: Asburtondochter op Portugees bedrijf realiseert een melkproductie (305 dagen) van 11.500 L.

2021-09-23 Asburtun dochter

Foto: deze 3e kalfs Malandodochter is de hoogste productiekoe (72L) op het bedrijf 

2021-09-23 Malando dochter 3e kalfs

Foto: de voorzitter van de plaatselijke cooperatie op de Azoren gaat met 450 koeien gaat volledig samenwerken met K.I. SAMEN

2021-09-23 voorzitter cooperatie Azoren

 

Ga naar het overzicht