FASTER: TOEKOMSTSTIER VAN DE MAAND

Met Plataan Faster (Sabre x Brewmaster x Mascol) wordt bij K.I. SAMEN voor de derde keer een stier uit de Plataan Frida-lijn ingezet. De laatrijpe, productieve Frida’s fokken zeer consistent, waardoor afzwaaiers nauwelijks voorkomen. Daar ook de stieren in de afstamming van Faster, die allen over zeer betrouwbare dochter geteste informatie beschikken, lijkt Faster een zekerheid te zijn.

Plataan FasterPlataan Faster

Eén van deze degelijke, betrouwbaar fokkende stieren is Sabre, de vader van Faster. Net als Faster zelf is ook Sabre in het bezit van het A2A2-gen voor beta caseïne en zijn beide voorzien van een degelijk frame met o.a. goede breedtematen. Sabre vererft daarnaast prima uiers en correct beenwerk en laat een mooie progressie zien in productie over de lactaties heen. Naast een goede uiergezondheid hebben zijn dochters een opvallend beste vruchtbaarheid en duurzaamheid.
 
Faster is, na Friday en Florus, de derde stier uit de Frida-familie in de stallen van K.I. SAMEN. De lijn beschikt over zeer goed exterieur (7 generaties koeien met 84 punten of meer) en heeft zich inmiddels wijd vertakt. Met name verantwoordelijk voor de uitbreiding van de Frida’s is Faster’s grootmoeder Frida 1. Van deze Mascol-dochter alleen al zijn minstens 20 dochters geboren. Enkele spoelingen welke een flink aantal dochters hebben opgeleverd was die van Frida 1 met Cricket en met Lauthority. Vier Cricket-dochters en vijf Lauthority-dochter uit deze spoelingen scoren tussen  86 en 90 punten voor algemeen voorkomen (gemiddeld 88 punten). De meesten van deze koeien hebben daarbij al meer dan 50.000 kg melk geproduceerd. Eén van de jongste nakomelingen van Frida 1, Brewmaster-dochter F7888 (AB 87), is echter de moeder van Faster. Na een beste eerste lactatie (LW 119) is ze nu tweede kalfs.
 
Cijfers zien? Klik dan hier
 
NaamPlataan F 7888 ((AB 87) moeder van Faster)
Ga naar het overzicht