JACQUES: TOEKOMSTSTIER VAN DE MAAND

Batenburg Jacques (Jacobus x Guard x Fidelity): een stier met een extreem gehaltenrijke afstamming, die bovendien kan bogen op een zeer succesvolle moederlijn (de Ginster’s). Een stam waarin degelijkheid en duurzaamheid de boventoon voeren en waaruit regelmatig een goede fokstier komt boven drijven.

07075-Batenburg Jacques.jpgBatenburg Jacques 

Jacobus, de vader van Jacques, is een echte allrounder. Een ruime plus in de melk met neutrale gehalten weet hij te combineren met een degelijk exterieur: gemiddeld grote koeien met een goede conditie, zeer goede uiers en prima benen. Ook wat betreft uiergezondheid, vruchtbaarheid en duurzaamheid laat hij weinig te wensen over.
 
Jacques beschikt met de Ginster’s in zijn moederlijn over een van oorsprong Duitse koefamilie die al generaties lang is gefokt met behulp van het aAa-systeem. Afzwaaiers kom je binnen deze lijn dan ook niet tegen. Het één en ander heeft o.a. geresulteerd in koeien met uitstekende levensproducties. Vanaf Ginster 2056 (AB 87), de grootmoeder van Jacques, hebben 9 generaties (op één generatie na) Ginster’s een levensproductie gerealiseerd van meer dan 50.000 kg melk. De enigste koe die dit niet behaalde vinden we terug in de 6e generatie van Jacques. Deze Ginster 545 (AB 87) strandde op 47.000 kg melk. Via haar Lucky Leo-dochter Ginster 935 (AB 88) komen we bij Osmond-dochter Ginster 1331 (84 punten). Zij is niet alleen de moeder van Chrissy-dochter Ginster 2722 (AB 85 en de overgrootmoeder van Jacques) echter ook de moeder van O Man-dochter Ginster 2545 (A 90 en de moeder van de fokstier Stellando). Daar waar de hele lijn over goede gehalten beschikt springen de jongste generaties er nog weer uit op gehalten gebied. Zowel de moeder als de grootmoeder van Jacques tekenen voor lijsten met rond of meer dan 5% vet en 4% eiwit.
 
Cijfers zien? Klik hier
 
 
07043-Batenburg Ginster 3800.jpgBatenburg Ginster 3800 ((AB 87) moeder van Jacques))
Ga naar het overzicht