RAMBAM: TOEKOMSTSTIER VAN DE MAAND

Met Bonhill Rambam rf (Rubels x Supershot x Maik) heeft K.I. Samen een stier op stal met een schitterende afstamming voor zowel de roodbont als de zwartbont populatie. Rambam rf beschikt namelijk over een wat andere bloedvoering en over de roodfactor. Hoge producties en zeer goed exterieur zijn andere opvallende kenmerken die in zijn stamboom zijn terug te vinden. 

RambamBonhill Rambam rf

Net als de moederlijn heeft ook de vaderlijn van Rambam rf zijn oorsprong in Noord Amerika. Rubels (Argo x Rubicon), de vader van Rambam rf, behoort tot één van de interessantste roodbonte stiervaders van de laatste jaren. De stier heeft een hoge productie-index en voorbeeldige exterieurcijfers. De zeer goede frames beschikken over o.a. goede breedtematen, de uiers zijn super en het beenwerk iets krommer van stand (zijaanzicht).
 
Een koefamilie waaruit al generaties lang stieren voor KI-organisaties wordt gefokt zijn de Warsi’s, de moederlijn van Rambam rf. Meerdere fokstieren heeft dit al opgeleverd, waaronder stieren als Brasil, Mason rf en Effort. De Warsi-stam bestaat dan ook uit koeien met beste producties en zeer goed exterieur (9 generaties AB- of Excellente koeien). Eén van de imposante koeien uit deze lijn is Warsi 19 (A 90), die we in de 5e generatie tegen komen. De Lightning-dochter was succesvol in het keuringscircuit en produceerde meer dan 100.000 kg melk. Haar Ramos-dochter Warsi 55 (AB 88) leverde in combinatie met Snowman meerdere stiermoeders waaronder Warsi 129 (AB 89), de overgrootmoeder van Rambam rf en goed voor een levensproductie van meer dan 80.000 kg melk. Haar dochter Warsi 203 (AB 87) is de grootmoeder van Rambam rf en produceerde tot op heden bijna 70.000 kg melk. Nog een generatie verder komen we bij de moeder van Rambam rf, Warsi 280 (AB 85). Na 4 lactaties met een gemiddelde lactatiewaarde  van 120 staat haar teller op ca. 55.000 kg melk.
 
Cijfers zien? Klik hier
 
Bonhill warsi
Bonhill Warsi 280 (AB 85) (moeder van Rambam rf)

 

Ga naar het overzicht