100 STIERDOCHTERS MIJLPAAL BEREIKT

De praktijk bewijst ‘t: 100 dochters met 100.000 liter melk

Wat hebben de stieren Lightning, Shogun en Jorryn gemeen? Alle drie hebben deze maand 100 dochters of meer die de 100.000 liter melk mijlpaal bereikt hebben. Op 1e Kerstdag bereikte Shogundochter Cato68 van Mts. Evers - van Mierlo uit Someren als 100ste koe deze mijlpaal. Dit is natuurlijk alleen haalbaar met gezonde praktische koeien die deze lange levensduur en hoge levensproducties behalen. Het is een bevestiging voor veehouders; zij zien de gemaakte stierkeuzes nu in de praktijk bewezen.

Dochtergroep Shogun

Foto: Dochtergroep Shogun op de NRM in 2010.

Samen naar de meest duurzame koe

K.I. SAMEN kijkt voor een praktisch paringsadvies – samen met de veehouder - naar de individuele koe. Welke eigenschappen heeft zij nodig om de volgende generatie nog beter te maken. Daarmee zorgt K.I. SAMEN voor een uitgebalanceerde veestapel. De veehouders zien in de stal vooral gezonde praktische koeien met een lange levensduur en hoge levensproducties, anders gezegd; de meest duurzame koe.

Meer variatie in huidig stieraanbod

Met een brede variatie in bloedlijnen is er voldoende keuze voor nieuwe bloedvoering. Met een brede variatie in type stieren (aAa-code) is er altijd een passende stier die zorgt voor een uitgebalanceerde veestapel. Met een brede keuze in rassen is er ruimte voor een flexibele en renderende bedrijfsvoering.

Naam

 

Foto: Dochtergroep Lightning op de NRM in 2006

Dochtergroep Jorryn

Foto: Dochtergroep Jorryn op de NRM in 2006

Ga naar het overzicht