TOPSTIEREN VAN DECEMBER 2021

BIG Malki grossiert in excellente koeien

BIG Malki bevestigt zijn naam als meest indrukwekkende zoon van Hoekland Maik. BIG Malki laat door de jaren heen een constant stijgende lijn zien als de stier die super melkkoeien geeft en waarbij het groeiend aantal dochters ook ieder jaar door ontwikkelt. Guus Verhaag – commercieel directeur K.I. SAMEN: “Inmiddels heeft de 16e dochter uit de proefperiode het predicaat ‘Excellent’ toegewezen gekregen en dit aantal neemt de komende tijd nog flink toe.  Veel veehouders hebben in het verleden al bewust de keuze gemaakt om het genetica van BIG Malki in te zetten en zij zien de positieve resultaten bevestigt in de stal. Met zijn aAa-code 165 zorgt deze stier voor de broodnodige variatie en hij brengt bovendien balans in de veestapel.”

Malki 16e excellente dochter

 

VDR Slash in top 5 van bewezen stieren

In de top 5 van bewezen stieren – stieren met meer dan 500 dochters aan de melk – staat VDR Slash (Balu x Malki x Minos). De excellente Malkidochter Sandra 2 (EX 92) en moeder van Slash, heeft de gebreken van vaderszijde weten te compenseren waardoor Slash zich als beste zoon van Balu bevestigt. VDR Slash komt dus uit een zeer succesvolle koefamilie waarin hoge gehalten en goed exterieur verankerd lijken te zijn. Met zijn aAa-code van 153 en de béta caseïne A2A2 en kappa caseïne BB heeft hij nog extra veel gevraagde kenmerken in zijn pakket. Bovendien blijkt VDR Slash een goede bevruchter te zijn en worden zijn kalveren makkelijk geboren.

06909-VDR Slash.jpg

 

Huntje Holstein Red River één na beste Riverboyzoon

Huntje Holstein Red River debuteerde als hoogste dochter geteste nieuwkomer en wist zijn productiecijfers sindsdien te verbeteren. Hij stamt af van de Anemoonfamilie (Fraiko moeder) en Riverboy als vader. Hij vererft een lichte plus in de gehaltes. Het exterieur van zijn dochters is zeer goed en scoren uitmuntend voor uiergezondheid en vruchtbaarheid. Dit geeft aan dat het gezonde en probleemloze dieren zijn. In de internationale indexen scoort Red River nog beter dan in de Nederlandse. In Duitsland wordt hij, volgens de RZG, als één na beste Riverboyzoon genoteerd.

Naam

 

Red Devil Pp goede keuze richting een hoornloze veestapel

Wie streeft naar een hoornloze veestapel zal zeker Red Devil Pp moeten overwegen. Deze outcross stier zorgt voor een grote plas melk. De dochters hebben super uiers en benen en hebben een zeer goede klauwgezondheid. Bovendien heeft Red Devil Pp béta caseïne A2A2.

 

Ga naar het overzicht