TRIMIX ZORGT VOOR HOGERE BEVRUCHTINGSKANS

TRIMIX zorgt voor hogere bevruchtingskans

De vruchtbaarheid wordt steeds belangrijker in de (vlees)veehouderij en rendementen staan onder druk. De kans op de eerste keer dracht moet omhoog op een bedrijf om het rendementsvoordeel te realiseren. Door het mengen van sperma ontstaat er een strijd tussen de spermacellen waardoor de bevruchtingskans toeneemt met 3 tot 4 procent.

TRIMIX fertile

Afbeelding: de drie stieren waarvan sperma gemengd is tot Trimix Fertile

Het gebruik van mengsperma is inmiddels in toenemend aantal landen gemeengoed geworden vanwege de betere bevruchting. Meerdere internationale onderzoeken tonen onafhankelijk van elkaar aan dat mengsperma beter bevrucht dan sperma van de afzonderlijke stieren. Sinds 21 april 2021 is de productie van mengsperma ook in Nederland toegestaan. K.I. SAMEN is de eerste fokkerijorganisatie die mengsperma in Nederland produceert.

K.I. SAMEN selecteert al jaren op gemakkelijke geboortes en korte draagtijd. We richten ons op de meerwaarde voor de veehouder- in de stal en zo ook in zijn portemonnee- door de verhoogde kans op dracht, geboortegemak en kortere draagtijd. Door de toevoeging van TRIMIX in ons aanbod, vergroten we nog meer de zekerheid van dracht voor het Belgische Witblauw segment”.

TRIMIX Easy: Hogere bevruchtingskans én nadruk op gemakkelijke geboortes en korte draagtijd

TRIMIX Fertile: Hoogste bevruchtingskans

TRIMIX Luxe: Hogere bevruchtingskans én nadruk op extra vlees- en spieraanzet

TRIMIX Robust: Hogere bevruchtingskans én nadruk op extra vlees- en spieraanzet

 

Ga naar het overzicht