LIGHTNING RF EN JORRYN MAKEN ZEER GOEDE INDRUK!!

Tijdens 10de NRM heeft K.I. SAMEN twee dochtergroepen laten zien: een groep vaarzen van de bekende en steeds meer gewaardeerde; LIGHTNING RF en een van de meest besproken stier van de laatste maanden; SKALSUMER JORRYN.

LIGHTNING RF toonde een groep zeer aansprekende vaarzen met een schitterende uitstraling. De vijf getoonde vaarzen waren zonder uitzondering van grote klasse. Wat zeer opvallend was, is dat naast het zeer mooie uiterlijk van de LIGHTNING RF dochters, ze ook een uitzonderlijk hoge productie realiseren. De zes dochters van LIGHTNING RF hebben een vsp. vaarzenlijst in 305 dagen van 9231 kg melk met 4,26% vet en 3,66% eiwit gemiddeld, dit alles leidt tot een gemiddelde lactatiewaarde van 120+. LIGHTNING RF heeft aangetoond dat productie en exterieur een zeldzame combinatie is, die hij zeker bezit. Een stier, die in de vaarzenlijst ruim méér dan 9000 liter bij zijn getoonde vaarzen gemiddeld heeft, met een uniek hoog eiwit gehalte van 3,66% eiwit, mag met recht genoemd worden als de leverancier van BLIKSEMS BESTE KOEIEN!


DOCHTERGROEP LIGHTNING RF

Skalsumer JORRYN kwam, zag en overwon! JORRYN heeft alle commerciële veehouders de weg voorwaarts getoond. JORRYN toonde veel betere vaarzen, dan dat je op basis van zijn papier mocht verwachten. Daarover is reeds voldoende gezegd, helaas heeft CRV nog steeds geen actie ondernomen (een beetje dom, zou Maxima zeggen). De dochtergroep van JORRYN liep strak door de ring op zeer beste benen en klauwen. De dochters, die gemiddeld aan de maat zijn, zeker niet groot, beschikken over een goede stap en beste klauwen. De uiers waren zeer goed aangehecht met een vierkante speenplaatsing en sterke ophangband. De melk droop van de vaarzen af, zo werden de JORRYN’s geclassificeerd, waarbij men de uierkwaliteit van de vaarzen speciaal roemden. De melkgift van de JORRYN’s is dusdanig hoog, dat het verwonderlijk is dat hij ook nog een positief eiwitgehalte vererft. JORRYN is met recht de stier, die DE DROOM IS VOOR ELKE COMMERCIËLE MELKVEEHOUDER!!!


DOCHTERGROEP JORRYN

 

 

 

Ga naar het overzicht