DE PRAKTIJK BEWIJST 'T

Alle fokwaarde ten spijt, het is nog steeds zo dat de melkveehouder alleen maar geld verdient door de melk, die in de tank terecht komt. Om de verbinding tussen theorie en praktijk een beetje overzichtelijk te maken toont K.I. SAMEN, naast de fokwaarde ook altijd de WERKELIJKE GEREALISEERDE PRODUCTIE CIJFERS VAN ONZE STIEREN!!! Deze cijfers zijn melkcontrole cijfers van alle dochters met een erkende afstamming, oftewel alle stamboekdochters van elke stier.

 

Kijkend naar deze cijfers valt het direct op dat sommige cijfers in de praktijk sterk afwijken van de fokwaarde. U kunt de aantallen dochters en hun gemiddelde gerealiseerde productie terugvinden door op de onderstaande link te klikken. In deze bijlage staan niet alleen de eerste drie lijsten van de dochters van een stier, maar alle vijf de lijsten van de dochters, indien beschikbaar.

 

De dochters van de stieren zijn geselecteerd op ras en vervolgens alfabetisch op rij gezet. Zo kunt u snel de stier vinden, die u zoekt. Voor meerdere rassen kunt u contact opnemen met uw vertegenwoordiger of met ons kantoor in Grashoek, tel: 077-3586789. Veel genoegen met deze melkcontrolegegevens van het jaar 2005/2006.

 

Werkelijk gerealiseerde dochterproducties melkcontrolejaar 2005/2006

 

Ga naar het overzicht