KI-SAMEN NAKOMELINGEN BEHALEN UITSTEKENDE RESULTATEN

Tijdens de bedrijfsinspectie zijn een aantal koeien aangeboden om hun exterieurwaarden op te kunnen hogen. De koeien, klaargemaakt door Manouk Brouwer, stonden er prima bij. De inspecteurs waren dan ook onder de indruk van de koeien.
silke 194, foto 2.jpg
Ralph Engelen met Grashoek Silke 194 (v. Malki) F89-T91-U90-B89-EX90

 

Als eerste werd Silke 194 getoond deze 4de kalfs Big Malki-dochter is al ruim een half jaar aan de melk en toonde veel kracht, en is voorzien van een best uier en droge benen die ze goed gebruikt. 

Als tweede koe was het de beurt aan Glinzer Greetje 214 deze 4de kalfs Big Malki-dochter verhuisde vorig jaar van uit Godlinze naar de Grashoek. De Big Malki dochter - gefokt door de familie Vos - was reeds ingeschreven met de EX 90 status maar wist daar nog weer een punt aan toe te voegen. Dit had ze met name te danken aan haar mooie melkrijkheid in combinatie met veel kracht in haar bouw, het uier is zeer vast aangehecht en de Big Malki dochter heeft zeer droge benen die ze goed gebruikt.

Als laatste was het de beurt aan Grashoek Bobbie 97 Pp, deze 4de kalfs J&G Timeless Pp-dochter wist op de laatste editie van de wintershow te Asten-Heusden het algemeen kampioenschap op te eisen. In dat zelfde jaar wist ze haar exterieur score te verhogen naar EX90, nu als 4de kalfs wist ze hier nog weer een punt aan toe te voegen. De term laatrijpheid is voor deze J&G Timeless Pp dochter op het lijf geschreven ze wordt ieder jaar beter. Een voorbeeldige koe voor zowel frame als type oftewel een fraaie balanskoe met heel veel melkrijkheid en voorzien van een heel best uier. De benen zijn mooi droog in het bod en worden goed gebruikt.
 
De praktijk bewijst ‘t!
Glinzer Greetje 214.jpg Bobbie 97.jpg
Glinzer Greetje 214 (v Big Malki) F90 – T92 – U92 – B90 – EX91  Grashoek Bobbie 97 Pp (v J&G Timeless Pp)   F93 – T93 – U91 – B88 – EX91

 

Ga naar het overzicht