COGENTSTIER VAN DE MAAND MAART 2022

Elke maand schenken we aandacht aan een stier van Cogent. Deze maand is dat Hailstone (PP).
Homozygoot hoornloze stieren met een concurrerende genetische aanleg t.o.v. de niet hoornloze top komen slechts zelden voor. Hailstone (PP) (Hulk x Aspen x Barcley) komt er toch dicht bij. Bovenal heeft Hailstone (PP) met de roodfactor en A2A2 voor beta-caseïne twee extra gewilde kenmerken in zijn bagage. Hoge gehalten en vaste, ondiepe uiers lijken zijn speerpunten te gaan worden in zijn verder allround verervingspatroon.
07136-Hailstone (PP)-web.jpg

 

Net als Hailstone (PP) blinkt ook zijn vader Hulk P uit op het gebied van de gehalten en heeft hij het A2A2-gen voor beta-caseïne. De heterozygoot hoornloze Hulk P scoort daarnaast goed voor de gezondheidskenmerken. Zijn dochters zullen best ontwikkeld zijn en voorzien zijn van super uiers.
 
De van oorsprong uit de U.S.A. afkomstige moederlijn van Hailstone (PP) is er één van zeer goed exterieur en goede producties. Vanaf betovergrootmoeder Oakleigh Colt P Hailey (VG 87) hebben 9 generaties koeien van deze stam VG of EX voor hun exterieur gekregen. Met de koe Hailey is ook voor het eerst het hoornloze gen in deze familie terecht gekomen. In de jongere generaties komen we vaker een fokstier uit Europa tegen. Zo is bijv. Carolin (VG 86), de grootmoeder van Hailstone (PP), een dochter van de extreme gehalten stier Barcley.
 
Benieuwd naar de pedigree van Hailstone (PP) ? Klik dan hier.

 

Ga naar het overzicht